Kvinna hittades på marken nedanför balkong i Uddevalla – misstänks ha kastats från femte våningen. Foto: / Mikael Berglund
Kvinna hittades på marken nedanför balkong i Uddevalla – misstänks ha kastats från femte våningen. Foto: / Mikael Berglund

Kvinna kan ha kastats från balkong av två män

Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern föll från en balkong på femte våningen i Uddevalla.

Enligt polisen kan kvinnan ha kastats ut från balkongen.

– Två män har gripits, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.

Senare under fredagen anhölls de båda männen misstänkta för mordförsök.

En kvinna som föll från en balkong på femte våningen i ett bostadsområde i Uddevalla vårdas på sjukhus för svåra skador.

–  Kvinnan har allvarliga skador och ligger nedsövd på NÄL, säger Jonny Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

Polis kallades till flerfamiljshuset vid halv elvatiden på torsdagskvällen.

Polisen uppger att kvinnan, som är i 30-årsåldern, kan ha kastats ut från balkongen.

– Två män är gripna misstänkta för mordförsök, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.

Flera vittnen larmade

Han berättar att det var flera vittnen som ringde och larmade polisen efter att de hört kvinnan ligga skrikande på marken.

– Hon hittades utanför huset, nedanför en balkong. I samband med att patrullen och ambulansen kom fram satt en man bredvid henne på marken och denne greps då. När vi gjorde husrannsakan i bostaden påträffades den andre mannen, säger Christer Fuxborg.

 

LÄS OCKSÅ: Man överlevde tio meters fall från balkong

 

När polisen kom till platsen var kvinnan vid medvetande.

Gripna männen berusade

De misstänkta männen var berusade när de greps.

– De var rejält påverkade och ingen av dem har kunnat höras på grund av berusning. Den man som hittades i bostaden anhölls under natten, säger Christer Fuxborg.

Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning. som kommer att genomföras under fredagen.

Under fredagseftermiddagen så beslutade åklagare att de båda männen skulle anhållas för försök till mord.

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER