Kvinnan hittades knivskuren i en lägenhet. Hon fördes till sjukhus med allvarliga skador. Hennes liv gick inte att rädda. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.seKvinnan hittades knivskuren i en lägenhet. Hon fördes till sjukhus med allvarliga skador. Hennes liv gick inte att rädda. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se

Kvinnan hittades knivskuren i en lägenhet. Hon fördes till sjukhus med allvarliga skador. Hennes liv gick inte att rädda.

 Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se
Senare på kvällen anhölls kvinnans sambo skäligen misstänkt för mord. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.seSenare på kvällen anhölls kvinnans sambo skäligen misstänkt för mord. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se
Senare på kvällen anhölls kvinnans sambo skäligen misstänkt för mord. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se
En studiekamrat beskriver den omkomna kvinnan som en trevlig och snäll person. – Hon är jättesnäll, hon pratar inte så mycket. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.seEn studiekamrat beskriver den omkomna kvinnan som en trevlig och snäll person. – Hon är jättesnäll, hon pratar inte så mycket. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se
En studiekamrat beskriver den omkomna kvinnan som en trevlig och snäll person. – Hon är jättesnäll, hon pratar inte så mycket. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se
Polisen undersöker platsen där kvinnan hittades. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.sePolisen undersöker platsen där kvinnan hittades. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se
Polisen undersöker platsen där kvinnan hittades. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se
Knivskärningen skedde i Säffle. Foto: GooglemapsKnivskärningen skedde i Säffle. Foto: Googlemaps
Knivskärningen skedde i Säffle. Foto: Googlemaps
Händelsen utreds som mord alternativt dråp. Foto: GooglemapsHändelsen utreds som mord alternativt dråp. Foto: Googlemaps
Händelsen utreds som mord alternativt dråp. Foto: Googlemaps

Kvinna död efter knivdåd i Säffle

Publicerad

En tvåbarnsmamma i 30-årsåldern har avlidit efter att hon hittades svårt knivskuren i sitt eget hem i Säffle.

Kvinnan akutopererades på Centralsjukhuset i Karlstad, men avled senare under dagen.

Under torsdagskvällen anhölls kvinnans sambo skäligen misstänkt för mord.

– Han hämtades in till förhör tillsammans med flera andra personer som befann sig i trapphuset när vi kom dit, säger förundersökningsledaren Jonny Thomann.

På tisdagen veckan efter kvinnans död meddelade polisen att mannen frias från alla misstankar och att brottsutredningen läggs ner.

Tvåbarnsmamman anträffades knivskuren i sin lägenhet i Säffle vid 12.09 på torsdagen.

Ett stort antal polisenheter larmades efter att kvinnan hittades skadad.

Polisen presstalesperson i Värmland, Stefan Wickberg, uppger att kvinnan kördes med allvarliga skador till Centralsjukhuset i Karlstad, där hon senare avled efter en operation.

Man anhållen

Enligt Stefan Wickberg ska kvinnan ha knivskurits i magen. Något som bekräftades av en kommuniké från Centralsjukhuset i Karlstad:

– Hon har stickskador i buken, är mycket allvarligt skadad och har förts tills operation, uppgav sjukhuset innan kvinnan opererades.

Polisen har spärrat av den aktuella lägenheten där tekniker genomfört en teknisk brottsplatsundersökning.

Vid 18.30-tiden uppgav polisen att kvinnans sambo, en man i 40-årsåldern, har anhållits skäligen misstänkt för mord.

Mannen anhölls efter att han förhörts om händelsen. Den misstänkte mördaren befann sig tillsammans med flera andra personer i trapphuset utanför lägenheten där kvinnan hittades skadad när polisen kom till platsen.

– Han hämtades in till förhör tillsammans med flera andra personer. Efter förhören så anhölls han. Han greps aldrig. Vad det är som vi gör att vi misstänker honom kommenterar jag inte, säger Jonny Thomann.

Den misstänkte ska enligt polisen ha levt i lägenheten tillsammans med kvinnan och hennes två barn. Barnen ska enligt polisen inte ha varit hemma när kvinnan knivskars.

En kvinna som bor i närheten av brottsplatsen uppger att det vanligtvis brukar vara lugnt i området.

– Det har aldrig varit bråk eller något sådant här tidigare vad jag vet, säger kvinnan.

Misstänkt mordvapen hittat

Enligt uppgifter till GT ska en granne ha ringt SOS Alarm och skrikit att det behövdes en ambulans till platsen vid lunchtid på torsdagen.

En studiekamrat beskriver den omkomna kvinnan som en trevlig och snäll person.

– Hon är jättesnäll, hon pratar inte så mycket. När jag fick höra om detta kändes det så hemskt. Det känns konstigt att det kan hända något sådant här i en liten stad som Säffle, men det händer mycket överallt just nu, säger studiekamraten.

Under torsdagskvällen uppgav polisen också att man har säkrat ett vapen som man misstänker att kvinnan mördades med.

– Det är en kniv, säger Ronny Brattström, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Är kniven hittad i lägenheten eller någon annanstans?

– Inga kommentarer, säger Ronny Brattström.

Utöver den misstänkte mannen har polisen under torsdagen hållit flera förhör med personerna som befann sig vid platsen vid tidpunkten för brottet.

– Vi har hört flera personer för att få en bild av det som hänt, fortsättning följer, utredningen är bara i sin linda, säger förundersökningsledaren Jonny Thomann.

På tisdagen veckan efter kvinnans död meddelade polisen att mannen frias från alla misstankar och att brottsutredningen läggs ner.

 

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER