Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinna hittad död – misstänkt mord

Man i 40-årsåldern gripen.
Kvinnan hittades i Bengtsfors. Foto: Google maps

En man i 40-årsåldern greps natten till fredag efter ett misstänkt för mord i i Bengtsfors kommun.

En död kvinna hade hittats i en bostad och polisen kunde inte utesluta att hon bragts om livet.

På fredagseftermiddagen rapporterade P4 Väst att mannen släppts och mordmisstankarna försvagats.

Polisen larmades till en adress i Bengtsfors kommun vid tvåtiden, natten till fredag.

På platsen anträffar man en avliden kvinna i 30-årsåldern och ytterligare en man i 40-årsåldern. Omständigheter på platsen gör att polisen inte kan utesluta att kvinnan bragts om livet.

Mannen grips och blir senare anhållen, misstänkt för mord.

– Vilka omständigheter som gjort att vi inte kunnat utesluta att hon blivit utsatt för ett brott kan jag tyvärr inte gå in på, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

– Jag känner inte till vilken relation de två personerna har till varandra, klart är i alla fall att de båda befann sig på platsen när vi anlände, säger Thomas Fuxborg vidare.

Misstänkt mord

Åklagare Eva Johnsson håller i förundersökningen.

– Jag har anhållit den person som greps på platsen. Han är anhållen på skälig misstänkte, det vill säga den lägre misstankegraden, säger vice chefsåklagare Eva Johnsson.

Hon utvecklar:

– Det råder förundersökningssekretess och vi är i ett tidigt skede av utredningen, men det var omständigheterna på platsen som gjorde att man fick de här misstankarna. Vi tar det säkra före det osäkra och får vi de misstankarna så utreder vi det som ett mord. Sedan kan rubriceringen ändras och det kan visa sig vara något annat, säger hon och fortsätter:

– Det som har skett är att man har genomfört en brottsplatsundersökning och rättsläkarna har varit uppe. De vanliga rutinerna som vi har kring den här typen av ärenden.

Mannen släppt

Under fredagseftermiddagen står det dock klart att misstankarna mot mannen försvagats och att han har släppts på fri fot. Det rapporterar P4 Väst.