Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ung kvinna hittad död i polisarrest

Var omhändertagen enligt lagen om berusade personer.

En 27-årig kvinna har under lördagsmorgonen hittats död i arresten på polisstationen i Trollhättan.

Kvinnan var omhändertagen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Hennes anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Kvinnan omhändertogs vid midnatt, natten mot lördag. Det uppger Peter Adlersson, polisen presstalesperson i region Väst.

– När man ligger för fylleri görs det regelbundet tillsyn, och det var vid en sådan som man såg att hon låg livlös i cellen, säger Adlersson.

Arrestpersonalen ska omedelbart ha påbörjat hjärt- lungräddning och ambulans larmades. 

– Hon fördes till sjukhus, till NÄL, och där konstaterades hon avliden. Hennes anhöriga är underrättade, säger Peter Adlersson.

Åklagare inkopplad

Han vill inte kommentera omständigheterna kring omhändertagandet.

– Det vill jag inte gå in på, men kriteriet för omhändertagande enligt LOB är att man är så berusad att man inte kan ta hand om sig själv. Misstänker man att personen lider av sjukdom kör man i första hand till sjukhus.

Ärendet kommer att utredas av Särskilda utredningar och åklagare är informerad. 

– När jag jobbade i arresten så hade man tillsyn minst var femtonde minut, och så tror jag att det är fortfarande. Det är sånt man kommer att titta på i den kommande utredningen. Det kommer även att utföras en obduktion för att fastställa dödsorsaken, säger Peter Adlersson.