Gravid kvinna död – sambon häktad

Så många brott anmäldes i region Väst under 2020.
Det rådde stort polispådrag i samband med insatsen i fredags.
Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO

Det var i fredags som en kvinna i 30-årsåldern hittades död i Vänersborg.

Den misstänkt mördade kvinnan var gravid, berättar nu åklagaren. 

En man kunde snabbt gripas och har under tisdagsförmiddagen häktats på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Enligt uppgifter till GT så ringde den misstänkte mannen en anhörig och berättade att kvinnan var avliden.

En stor polisinsats inleddes i fredags i Vänersborg efter att polisen fått in ett larm under förmiddagen. I samband med händelsen kunde vittnen berätta att man sett hur polis och ambulanspersonal brutit sig in i en lägenhet genom ett fönster.

Senare meddelade polisen att en kvinna i 30-årsåldern hittats död i en lägenhet och en man i samma ålder gripits misstänkt för mord.

På måndagsförmiddagen begärdes mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord – förhandlingarna hölls under tisdagsmorgonen. Tingsrätten valde då att häkta mannen på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

– Offret, den döda kvinnan, var sambo med den nu häktade mannen. Brottsplatsen är såvitt det framkommit deras gemensamma bostad, berättade åklagaren Daniel Veivo Pettersson senare under dagen.

Två barn kan ha bevittnat händelsen 

Han kunde också berätta att den misstänkt mördade kvinnan var gravid. Någonting som även Ttela skrivit om.

– Det är ju en känslig uppgift så klart, men jag har valt att kommentera den uppgiften nu efter häktningsbeslutet. Det är riktigt, hon var gravid.

Han berättar också att två små barn kan ha blivit vittne till händelsen och att man därför också utreder barnfridsbrott.

Hur ser bevisläget ut? 

 – Jag vill inte uttala mig om det nu för det är så pass tidigt i utredningen. Det är en omfattande utredningen som kommer att växa och vi kommer jobba med det här en tid. 

Åklagaren säger samtidigt att det är en omfattande bevisning man arbetar med och att brottsplatsundersökningen fortfarande inte är avslutad. 

Ringde en anhörig

Enligt uppgifter till GT så ska den misstänkte mannen har ringt en anhörig och berättat att kvinnan var avliden. Den anhörige ska därefter ha larmat polisen.

Samma uppgifter gör gällande att när polis senare anlände till brottsplatsen ska mannen inte längre ha befunnit sig där, men ska senare ha mött upp polisen utomhus.

Mannens advokat Per-Åke Kvarnström:

– Genom mig så har min klient i dag förnekat mord. Han har själv skador från det här tillfället vilket var uppenbart för alla i domstolen. Men mer än så vill jag inte säga just nu.

Vet du mer om händelsen?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

Ur arkivet:

Så lät det i fredags.