Kvinnan hittades död i en bostad i Hjo på torsdagskvällen. Foto: Blåljus i Skara/Christian SvenssonKvinnan hittades död i en bostad i Hjo på torsdagskvällen. Foto: Blåljus i Skara/Christian Svensson
Kvinnan hittades död i en bostad i Hjo på torsdagskvällen. Foto: Blåljus i Skara/Christian Svensson
Polisen kan inte utesluta mord och har inlett en förundersökning. Foto: Blåljus i Skara/Christian SvenssonPolisen kan inte utesluta mord och har inlett en förundersökning. Foto: Blåljus i Skara/Christian Svensson
Polisen kan inte utesluta mord och har inlett en förundersökning. Foto: Blåljus i Skara/Christian Svensson

Kvinna hittad död
– misstänkt mord

Publicerad

Det är oklart hur länge kvinnan varit död – klart står att hennes kropp hittades i en bostad i Hjo under torsdagskvällen. 

Polisen misstänker att hon blivit mördad. 

– Att vi inte kan utesluta mord har att göra med hur det ser ut på platsen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i Region Väst.

Det var under torsdagskvällen som en kvinna hittades död i en bostad i Hjo. Kvinnan ska vara i 40-årsåldern och en teknisk undersökning är genomförd på platsen. Det är oklart hur länge kvinnan legat död, men enligt polisen ska det inte handla om någon längre tid. 

– Det kommer också att göra en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa dödsorsaken, berättar Nyman.  

Polisen har genomfört dörrknackning i området och i och med att man inte kan utesluta brott har en förundersökning om mord alternativt dråp inletts. 

 

LÄS OCKSÅ: Död man hittad i bostad – polisen misstänker mord

 

– Att vi inte kan utesluta mord har att göra med hur det ser ut på platsen, men de exakta omständigheterna går vi inte in på, berättar Nyman.

Mitten av nästa vecka

Kroppen kommer att genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att eventuellt fastställa dödsorsaken. 

– Den kommer sannolikt att göras i mitten av nästa vecka, så att säga. 

Söker ni någon specifik person just nu?

– Nej.

Vad görs utredningsmässigt nu?

– Vi analyserar de förhör som gjorts och så fortsätter den tekniska undersökningen.

Vet inte säkert

Någon skarp jakt efter misstänkt gärningsman pågår inte. Polisen vet i nuläget inte om det handlar om mord eller dråp – eller om det finns någon annan förklaring till att kvinnan dött.

– En nyckel blir givetvis den rättsmedicinska undersökningen. Om inte förr kommer vi efter den veta om det handlar om ett brott eller något annat, säger Nyman.

Polisen genomförde en teknisk undersökning av fyndplatsen under natten mot fredagen.

Hjo ligger vid Vättern i Östra Skaraborg. Det blir sannolikt avdelningen för grova brott i Skövde som kommer att ta han om utredningen.

Sanna Wikström
Sanna Wikström
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER