En kvinna är misstänkt för att ha orsakat den svåra branden. Foto: HENRIK JANSSONEn kvinna är misstänkt för att ha orsakat den svåra branden. Foto: HENRIK JANSSON
En kvinna är misstänkt för att ha orsakat den svåra branden. Foto: HENRIK JANSSON
Tre personer skadades i den svåra branden. Foto: LÄSARBILDTre personer skadades i den svåra branden. Foto: LÄSARBILD
Tre personer skadades i den svåra branden.  Foto: LÄSARBILD

Kvinna häktad efter lägenhetsbränderna

Publicerad

En kvinna i 35-årsåldern har häktats i sin frånvaro misstänkt för grov mordbrand efter den allvarliga lägenhetsbranden i Hisingsbacka i förra veckan, skriver GP.

En kvinna i 80-årsåldern kämpar fortfarande för sitt liv på sjukhus. 

Tre personer fick föras till sjukhus efter att en fullt utvecklad brand rasade i ett stort bostadshus på Hisingen i Göteborg under torsdagskvällen i förra veckan.

En kvinna i 80-årsåldern skadades mycket svårt och på måndagseftermiddagen är skadeläget fortsatt livshotande meddelar Universitetssjukhuset i Linköping där kvinnan just nu vårdas.

Kvinnan nekar till anklagelserna

Ytterligare en kvinna fördes till sjukhus i samband med branden – hon häktades på måndagen misstänkt för grov mordbrand, skriver GP.

Kvinnan är häktad i sin frånvaro då hon inte kunde medverka vid förhandlingen.

– Det får bli en ny häktningsförhandling när hon är i sådant skick att hon kan vara med på en häktningsförhandling, säger åklagaren Maria Thorell till GP. 

Kvinnan har hörts av polisen på sjukhuset och nekar till anklagelserna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER