Kvinna hade änglavakt
– kraschade in i dunge

Den 45-åriga kvinnan hade rejäl änglavakt när hon kraschade in i en dunge under den pågående stormen.
Foto: Mikael Berglund

Den 45-åriga kvinnan i Stenungsund hade änglavakt.

Det förstår man när man ser bilden här ovan.

– Helt otroligt att hon klarade sig, säger kvinnans make.

Trafikolyckan hände på torsdagseftermiddagen i Svenshögen mellan Uddevalla och Göteborg.

Kvinnan, som var ensam i bilen, hamnade nere i diket och vidare in i en skogsdunge där bilen fastnade i en brunn och ställde sig på sidan.

– Hon ringde mig och berättade att hon kört diket, berättar maken. När jag sa att jag skulle komma och dra upp henne sa hon: "Nej, det tror jag inte du kan!"

Busigt väder

En orsak till olyckan kan vara det busiga vädret, det både blåste och var mycket vatten på den skålformade vägen vid olycksplatsen. Dessutom var det en svag kurva och även lite kallt med snöblandat regn.

– Jag tror det var en vattenplaning, säger bilbärgaren Kjell Gustavsson. Det forsade fram mycket vatten i vägen. Det är helt otroligt att man klarar en sådan här avåkning. Kvinnan hade verkligen änglavakt.

Eftersom kvinnans väninna åkte i bilen bakom stannade hon och hjälpte den 45-åriga kvinnan till vårdcentralen, eftersom hon hade ont i nacken efter den vådliga olyckan. Hon blev också chockad.

Kvinnans make blev också förvånad över vad han såg när han kom till platsen. Bilen var skrot.

– Jag trodde inte det var så allvarligt, säger han. Men när jag kom hit och såg med egna ögon hur det såg ut är det ju helt otroligt att hon klarade sig!

Varken polisen eller ambulans larmades till olyckan.