Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna frias för att ha greppat fyra mäns kön

Det var under hösten 2013 som händelsen inträffade. Det var i samband med en allsvensk fotbollsmatch som kvinnan i 40-årsåldern arbetade som publikvärd. Fyra män som gick på matchen anmälde kvinnan då de ansett att hon vid visitationen "greppat tag om deras könsorgan". OBS: Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: Ulf Ryd

Fyra män anmälde att den kvinnliga publikvärden ska ha "greppat tag om deras könsorgan".

Händelsen ska ha inträffat vid en visitation inför en allsvensk fotbollsmatch.

Nu frias publikvärden av tingsrätt och hovrätt, skriver Dagens Juridik.

Det var under hösten 2013 som händelsen inträffade. Det var i samband med en allsvensk fotbollsmatch som kvinnan i 40-årsåldern arbetade som publikvärd.

Fyra män som gick på matchen anmälde kvinnan då de ansett att hon vid visitationen "greppat tag om deras könsorgan".

Två av männen beskrev händelsen i tingsrätten som att visitationen börjat som vanligt men att publikvärden mot slutet slog till mot deras könsorgan och greppade tag om det, skriver Dagens Juridik på sin webbplats.

"Högt tryck"

De fyra männen ska inte vara närmare bekanta med varandra sedan tidigare och har beskrivit situationen på liknande sätt. Den kvinnliga publikvärden har hela tiden nekat till anklagelserna.

"Hon gjorde omkring 150-200 visiteringar. Det var högt tryck på matchen med mycket folk som ville in så snabbt som möjligt. Hon minns inte i vilken ordning hon visiterade målsägandena, men hon visiterade som man ska göra. Hon har aldrig greppat dem om könsorganen." skrev tingsrätten i sin dom.

Överklagade till hovrätten

Enligt kvinnan ska anmälan mot henne vara ett sätt för männen att pröva var gränsen för en visitation går och ett sätt att helt sätta stopp för visitation vid fotbollsmatcher, skriver Dagens Juridik.

Kvinnan friades av en oenig tingsrätt och åklagaren överklagade till hovrätten.

Nu har också hovrätten friat kvinnan. Hovrätten finner ingen anledning att inte instämma i tingsrättens ursprungliga bedömning, skriver Dagens Juridik.