Kvinna för till sjukhus efter singelolycka

Publicerad

En kvinna är förd till sjukhus efter en singelolycka i närheten av Aneby i Jönköpings län.

– Bilen anträffades krockskadad i ett dike, säger Klas Ottosson, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Larmet om trafikolyckan inkom till SOS Alarm strax före klockan 23 på söndagskvällen. Olyckan har inträffat mellan Bredestad och Aneby.

– Det är en singelolycka. Personbilen anträffades krockskadad i ett dike. Det var en kvinna som körde och hon är förd till sjukhus med ambulans, säger Ottosson vid Jönköpingspolisen.

Kvinnan ska ha varit ensam i bilen. Vad som orsakat olyckan är ännu oklart.

– Vi är kvar på platsen och kommer att fortsätta med utredande åtgärder för att se vad som kan ligga bakom olyckan.

Vad vet du om skadeläget?

– Som stelbent polis så tycker jag att man är allvarligt skadad om man måste åka ambulans. Sen kan jag inte säga om det rör sig om ett benbrott eller livshotande skador, det är inte min bedömning att göra, säger Ottosson.

Enligt larmet till SOS ska kvinnan ha varit vaken från och till efter olyckan.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER