Kvinna utsatt för våldsamt rån – gärningsmän jagas

Publicerad

En kvinna har blivit fasthållen och eventuellt slagen vid ett rån på ett företag i Göteborg, meddelar polisen.

Två okända gärningsmän har kommit över en okänd summa pengar och sedan försvunnit från platsen.

– Det blev en tumultartad situation, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.

Larmet om rånet kom in till polisen vid 14.30-tiden på onsdagseftermiddagen.

Det handlar om ett företag vid Delsjön i Göteborg som har utsatts för ett rån.

Enligt polisen så har två okända män kommit in på företaget och hållit fast en kvinnlig anställd. Eventuellt har kvinnan också fått motta slag.

– Det framgår inte riktigt, men det blev en tumultartad situation. Hon ska inte ha varit skadad så till vida att hon behövde ambulansvård. Men hon är så klart påverkad av situationen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.

Det är oklart om kvinnan har varit ensam på företaget vid rånet.

Gärningsmän jagas

Gärningsmännen har kommit över en okänd summa pengar och flydde därefter platsen.

– Gärningsmännen uppges vara i 25-årsåldern och ha utländskt utseende. Vi har hundar i gång i området och söker efter dem, säger Tommy Nyman.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER