Kvinna dömd för penisbett på gatukök

Publicerad
En 22-årig kvinna dömdes på tisdagen till 80 dagsböter för att hon bitit en man i hans penis. Händelsen ägde rum på ett gatukök en natt i mars.
Kvinnan gick fram till mannen, som hon inte kände, och frågade flera gånger om han ville ha oralsex. Mannen sade nej, och försökte vända sig bort medan han talade henne till rätta. Men kvinnan ryckte ner mannens byxor och bet honom i sidan av penis. Sedan klöste hon honom i ansiktet.

Sexuellt ofredande

22-åringen har medgett att hon var mycket berusad och säger sig inte minnas att hon var inne på gatuköket, skriver Skaraborgs Allehanda.
Skövde tingsrätt dömer henne för misshandel och sexuellt ofredande till villkorlig dom och 80 dagsböter. Hon ska också betala 11 600 kronor i skadestånd till den bitne mannen.
Rätten anser att mannens berättelse är trovärdig, bland annat för att den är så ovanlig att man inte tror att han hittat på den. Berättelsen får också stöd av ett vittne, liksom av fotografier och journalutdrag om mannens skador.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER