Kvinnan avled när bilen hon färdades i kraschade med en stolpe och fattade eld. Foto: Robin Aron
Kvinnan avled när bilen hon färdades i kraschade med en stolpe och fattade eld. Foto: Robin Aron

Kvinna dog efter tragiska bilolyckan

Publicerad

En kvinna avled och en man skadades allvarligt vid en tragisk bilolycka på Hisingen under natten.

Bilen kraschade in i en stolpe och fattade eld och vittnen lyckades hjälpa den svårt brännskadade mannen ur bilen.

– Det brann i hans kläder men de lyckades släcka innan räddningstjänsten kom fram, säger en kvinna som bor i området.

Vid 04.30-tiden på söndagsmorgonen larmades räddningstjänst och polis om en trafikolycka vid Hjalmar Brantingsgatan på Hisingen i Göteborg.

– Det handlar om en personbil med två personer. Av någon anledning har de kört in i en stolpe och då började bilen brinna, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i Göteborg.

Vittnen i området som såg händelsen skyndade fram för att hjälpa till. Men de lyckades bara få ut en av personerna ur bilen.

– Bilen brann fortfarande när vi kom till platsen. Vi stängde av vägen och det var en händelse som tog oss en och en halv timma, meddelar en operatör vid räddningstjänsten ledningscentral.

– Bilen har kolliderat med gatljus men jag vet inte hur olyckan gått till.

En avliden

Bilen är tagen i beslag av polisen för en teknisk undersökning. Polisen kunde senare på förmiddagen bekräfta att en person avlidit i den tragiska olyckan.

– En person allvarligt skadad och förd till sjukhus, en person är avliden, säger Peter Adlersson.

Den avlidna personen var en kvinna och den skadade är en man. Kvinnans anhöriga är underrättade.

– Mannen har svåra skador och ska föras till brännskadekliniken på Linköpings sjukhus, säger Peter Adlersson.

"Var väldigt surrealistiskt"

Enligt boende i området som GT pratat med skapade olyckan stor uppståndelse. Många vaknade av smällen och flera nyfikna tog sig närmare olycksplatsen.

– Det var väldigt surrealistiskt. Men det var fint och se att så många stannade. Det var många som stannade med bilar och allting - och det var de som hjälpte killen ut, säger en kvinna i området.

Enligt flera vittnen ska mannen ha kört i hög fart innan olyckan. Enligt polisen misstänks han för grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– Olyckan ska utredas av trafikpolisen och vittnen ska höras. Dessutom får alla inblandade ett visst stöd – för det är ingen rolig upplevelse.

Johan Sköld
Johan Sköld

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER