Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna brände sönder sitt hår – med plattång

Kvinnan plattade håret med en ny plattång - som blev så varm att den förstörde håret. Hon tvingades klippa av flera centimeter av det skadade håret. Kvinnan har senare fått tillbaka pengarna för plattången. "Men håret får jag ju inte tillbaka", säger hon till GT.se. OBS! Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Den 18-åriga kvinnan i Värmland ska snart ta studenten och hade tänkt ha en håruppsättning.

Men planerna grusades när hon plattade håret med en ny plattång - som blev så varm att den förstörde håret. Ärendet har anmälts till Konsumentverket.

– Jag fick klippa av flera centimeter så uppklippningen är jättekort och jätteful, säger kvinnan till GT.

En 18-årig kvinna i Värmland har anmält en incident med en plattång till Konsumentverket. Den nyinköpta plattången blev nämligen så het att den brände sönder hennes hår.

– Jag har plattat håret tidigare men jag köpte en ny plattång, den var splitter ny. Det var första gången jag använde den som det här hände, säger kvinnan till GT.

Plötsligt började det ryka och lukta bränt från håret. Och kvinnan insåg snabbt att en klippning skulle bli nödvändig.

– Håret blev helt risigt. Jag är väldigt noga med mitt hår så jag insåg att jag måste få bort det, annars blir det bara ännu värre. Jag fick klippa bort tre-fyra centimeter, säger hon till GT.

"Den blev jättevarm"

Något som ställer till problem inte minst eftersom hon sparat till längre hår för att kunna ha en håruppsättning i samband med studenten i slutet av våren.

– Jag blev ledsen och besviken. Jag brukar platta håret, jag har gjort det tidigare och jag har alltid bra värmeskyddande produkter. Och jag har aldrig varit med om något liknande, säger kvinnan.

Hon försökte lämna tillbaka plattången och få pengarna tillbaka och fick först ett nej. Hon anmälde händelsen till Konsumentverket eftersom hon anser att något är allvarligt fel med varan.

– Den blev jättevarm. Jag har inte fått något svar på vad det var för fel på den men den ska gå upp till 200 grader, och jag kopplade in min gamla och jämförde. Men 200 grader på den nya var mycket mycket varmare än på den gamla, den gick knappt att ta i, säger kvinnan.

Hon har senare fått tillbaka pengarna för plattången.

– Men håret får jag ju inte tillbaka, säger kvinnan.