För tre veckor sedan började en kvinna mystiskt brinna när hon skulle ut med sopor i Skara. Foto: Christian Svensson
För tre veckor sedan började en kvinna mystiskt brinna när hon skulle ut med sopor i Skara. Foto: Christian Svensson

Kvinna började mystiskt brinna – polisen misstänker brott

Publicerad

Kvinnan i Skara som oförståeligt började brinna för ett par veckor sedan har nu kunnat höras.

Nu tyder det mesta på att någon medvetet har tänt eld på henne.

– Vi tror att hon har utsatts för brott, säger Håkan Fasth vid polisen till Skaraborgs länstidning.

Det var drygt tre veckor sedan händelsen inträffade där en kvinna i Skara mystiskt fattade eld när hon skulle gå ut med sopor. Hon fördes då med ambulanshelikopter till Universitetssjukhuset i Linköping för vård av svåra brännskador.

Anledningen till att kvinnan fattat eld har så här långt varit oklar. Men nu, tre veckor senare, har polisen kunnat höra henne. Det rapporterar Skaraborgs länstidning.

– Vi tror att hon utsatts för ett brott, men vi saknar vittnen som har sett personer som kan sättas i samband med det. Hon själv har inte sett eller märkt någonting förrän hon fattade eld, berättar Håkan Fasth, inre befäl vid polisen i Lidköping, för tidningen.

Rubricerar som grov misshandel

Efter analyser av händelseförloppet rubricerar polisen nu incidenten som grov misshandel.

Kvinnan började brinna när hon stod med kroppen vänd mot soptunnan. Och polisen uppger att sättet som hon började brinna på tyder på att någon annan ligger bakom.

– Man ser det på det sätt som det har brunnit på henne - på baksidan från lår, rumpa och rygg. Det har heller inte har inte brunnit i tunnan utan utanför, säger Håkan Fast.

Svåra brännskador

Kvinnan ska ha tydliga minnen från händelsen och hon kommer också ihåg att hon börjat brinna. Men hon vårdas allt jämt på sjukhuset i Linköping för svåra brännskador.

Polisen vädjar fortfarande efter fler uppgifter från allmänheten för att få fast gärningsmannen.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER