Kvinna blev indragen
i bil av en okänd man

Publicerad

En kvinna väntade på att bli upphämtad på Drottningtorget i Trollhättan efter en utekväll på natten till lördagen.

En främmande man drog plötsligt in henne i en bil där han tafsade på henne.

Kvinnan lyckades fly men är mycket skärrad av händelsen.

– Om någon har sett en kvinna fly ur en rullande bil ser vi gärna att de kontaktar oss, säger polisens inre befäl Fredrik Brax.

Kvinnan som hade varit på krogen väntade på att hennes man skulle plocka upp henne på drottningtorget vid tvåtiden på natten till lördagen. Istället var hon med om en mycket obehaglig upplevelse när en annan bil körde upp intill henne.

– Kvinnan var givetvis väldigt omskakad och skärrad av händelsen. Bilen som dyker upp liknar den hon väntade på. Därför reagerade inte kvinnan först, säger polisens inre befäl och forstätter:

– Hon blir indragen i bilen av en man som tar på henne på ett olämpligt sätt. Men hon lyckas slita sig loss och ta sig ur bilen som börjat rulla.

Mörk bil

Fredrik Brax säger att det faktum att bilen rullade när kvinnan flydde kan vara en detalj som sticker ut. Det gör att vittnen lättare skulle kunna ha lagt märke till händelsen på Drottningtorget i Trollhättan som P4 Väst var först att rapportera om.

Polisen har inte gripit någon för händelsen som rubriceras som försök till våldtäkt. Fredrik Brax ser gärna att vittnen hör av sig och hjälper polisen i sökandet efter gärningsmannen.

– Kvinnan kunde inte ge så mycket information om själva bilen mer än att det var en mörk bil. Det säger oss tyvärr inte så mycket. En sådan situation kan göra det svårt att minnas för personen som drabbas. Därför är alla tips om händelsen välkomna.

Jonas Pettersson
Jonas Pettersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER