Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna attackerad av två lösa schäfrar

Den 27-åriga kvinnan var på promenadi Grums när två schäfrar rusade fram och en av dem bet henne i armen och baken. Hunden på bild har inget med artikeln att göra.

En ung kvinna från Grums blev på sent på söndagseftermiddagen attackerad av två lösspringande schäfrar. Polisen vet var hundarna hör hemma, men har ännu inte konfronterat ägaren.

Den 27-åriga kvinnan var på promenad på den lugna villagatan när två schäfrar rusade fram och en av dem bet henne i armen och baken, enligt polisanmälan.

– Hunden bet sig fast ett tag innan den släppte. Kvinnan blev så rädd att hon inte kände några större smärtor. Och som tur var hade hon en tjock kappa på sig så hon fick inga fysiska skador, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl på polisen i Karlstad.

Polisanmälan upprättad

Inga personer fanns i närheten av de två schäfrarna, men polisen har en adress där ägaren uppges bo. Däremot hade man ett drygt dygn senare fortfarande inte konfronterat hundägaren.

Är det inte viktigt? Om kvinnan varit ett barn eller inte haft så tjocka kläder kunder hon blivit svårt skadad?

– Polisanmälan är upprättad, säger Morgan Connedal.

Allt fler människor skadas i hundattacker. Enligt Socialstyrelsen har hundattackerna ökat nästan 60 procent på 2000-talet.

Hundattackerna ökar

2008 skärptes lagen och polisen fick nya befogenheter att  ingripa mot farliga hundar, men skadorna fortsatte ändå att öka. 2011 skadades mer än en person om dagen i Sverige så svårt av hundbett att hen fick uppsöka vård.

Ingen människa skadades av varg,

Brottsrubriceringen för hundattacker är bristande tillsyn av hund och ger i de flesta fall böter.