Kvinna avled efter olycka – blev påkörd av lastbil

Publicerad
Uppdaterad

På tisdagskvällen inträffade en trafikolycka på riksväg 41 i Marks kommun.

En kvinna i 65-årsåldern avled efter att ha blivit påkörd av en lastbil. 

– Hennes anhöriga är underrättade, säger  Peter Apelqvist, inre befäl vid polisen i Borås.

Polisen tror att kvinnan blev påkörd av lastbilen efter att ha gått upp på vägen efter en avåkning. 

Larmet om trafikolyckan kom till polisen 19.31 på tisdagskvällen. 

Polisen misstänker att personbilen först åkt av vägen och när kvinnan gick upp på vägen blev hon påkörd av lastbilen. 

– Det kommer bli en utredning, men allt pekar på att så är fallet, säger Peter Apelqvist, inre befäl vid polisen i Borås.

Kvinnan fördes svårt skadad till sjukhus efter olyckan där hon senare avled. 

Hennes anhöriga är underrättade. 

Polisen hade först endast uppgifter om en singelolycka, men bekräftade senare att också en lastbil var inblandad.

Vägen stängdes inledningsvis av i båda riktningarna, men kunde öppnas för trafik vid 20.30-tiden. Räddningstjänsten kunde då lämna platsen.

Polisen kommer att utreda olyckan.

– Det är just nu en vållanderubricering på det, men det kan ha varit svårt för föraren av lastbilen att se kvinnan, det var dålig sikt, säger Peter Apelqvist, inre befäl vid polisen i Borås.

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER