Kvarn till salu - för 6,5 miljoner

Publicerad
Uppdaterad
STENUNGSUND. Garanterat en av Västkustens fräckaste gäststugor: En inredd väderkvarn på ett berg i Kolhättan med milsvid utsikt över havet. Budstart: 6,5 miljoner, men då ingår en gedigen timrad sommarvilla.
- Ja eftersom kvarnen är så spektakulär valde vi faktiskt att gå ut med den som lockbete i annonsen, säger Gun Hamrén till GT.
Hon är fastighetsmäklare på Skeppsholmen Sotheby's Realty som just lagt ut objektet till försäljning i Sverige och Norge.

Varsam renovering

- Det handlar om en äkta väderkvarn som har varit i bruk någonstans i Kungälvstrakten men som flyttades till Gamleberg i Kolhättan för drygt 100 år sen
Genom åren har den kvinnliga ägaren gjort en varsam renovering och tagit tillvara den ursprungliga inredningen. I bottenvåningen finns kokmöjligheter och stor murad öppen spis.
I sovrummet på andra våningen hänger fortfarande det enorma kvarnhjulet kvar i taket.
- Givetvis är det ett helt fantastiskt ställe att bjuda in sina gäster till, säger mäklare som också gärna vill påpeka att promenaden ner till badet inte är speciellt lång...
Norska spekulanter har redan hört av sig och visat intresse för kvarnen. Men givetvis också för det fullt utrustade och vinterbonade timmerhuset med terrasser i alla vädersträck.
- Norrmännen brukar ju gilla timrade hus som ligger högst uppe på bergknallarna, säger Gun Hamrén.
Jacob Wennerberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER