Två stora namn inom e-sport och streaming. Paret Konrad Ydhage och Emma "Swebliss" Bliss. Foto: Kungsmässan/ Nina Magnusson.Två stora namn inom e-sport och streaming. Paret Konrad Ydhage och Emma "Swebliss" Bliss. Foto: Kungsmässan/ Nina Magnusson.
Två stora namn inom e-sport och streaming. Paret Konrad Ydhage och Emma "Swebliss" Bliss. Foto: Kungsmässan/ Nina Magnusson.
Många kom till Kungsmässan för att träffa sina idoler och prova på e-sport. Foto: Kungsmässan/ Nina Magnusson.Många kom till Kungsmässan för att träffa sina idoler och prova på e-sport. Foto: Kungsmässan/ Nina Magnusson.
Många kom till Kungsmässan för att träffa sina idoler och prova på e-sport. Foto: Kungsmässan/ Nina Magnusson.

Kungsmässan blev mecka för e-sport

Publicerad

Torget i gallerian Kungsmässan förvandlas under helgen till en mötesplats för massvis av e-sportsfantaster.

Två av dragplåstren var Fifa-virtuosen Rasmus "Rallegnaget" Nyström och streamingdrottningen Emma "Swebliss" Bliss.

– Det var väldigt mycket folk, mer än vad jag trott, säger Emma Bliss.

Kungsmässan i Kungsbacka brukar mest vara förknippat med shoppingsugna flanörer som är ute efter något nytt till garderoben. Så var inte fallet den gångna helgen, eller i alla fall inte på den plats i gallerian som heter Torget. 

Där hade nämligen Kungsmässan lyckats locka några av Sveriges största e-sportprofiler till ett event.

Kan leva på e-sport

På plats fanns bland annat göteborgaren Emma "Swebliss" Bliss, 30, som är en av de första streamarna i Sverige, det vill säga en person som filmar medan den spelar.

– Jag har gjort det i fyra år och är den första kvinnliga streamern, säger hon. 

Allt började med att hon fick följare som tittade på när hon spelade "Minecraft" och det har sedan växt.

Eventet i Kungsmässan var välbesökt.Foto: Kungsmässan/ Nina Magnusson.

I dag kan hon leva på streamandet och sin Youtube-kanal som har tillsammans med pojkvännen Konrad Ydhage. Han är även känd som en i duon av Youtubegruppen STHLM Panda.

Att vara pionjär inom en mansdominerad bransch har gjort att hon vill inspirera fler tjejer och kvinnor att ge sig in i e-sport.

– På Kungsmässan var det väldigt mycket tjejer i alla åldrar och det var extremt kul att se. Det var även de som var intresserade av gaming men även de som aldrig hört talas om det.

Chans att utmana Fifa-mästaren

Ett annat av de stora namnen på plats var Rasmus "Rallegnaget" Nyström, 18, från Stockholm som spelar fotbollsspelet Fifa. I somras tog han hem Fifa-turneringen Gothia eCup i Göteborg och till vardags spelar han med laget "Red Reserve".

Rasmus "Rallegnaget" Nyström vann i somras Fifa-turneringen "Gothia eCup".Foto: Kungsmässan/ Nina Magnusson.

Alla som ville fick chansen att utmana honom och under tio timmars spelande var det bara en gång som han mötte sin överman.

– Ja faktiskt, men jag vet vem det är och han är väldigt duktig. Jag visste att det skulle bli tufft, säger han.

Hur sammanfattar du e-sportseventet på Kungsmässan?

– Mycket Fifa och att det var väldigt kul att få träffa så många spelglada Fifaspelare, det var grymt, säger Rasmus "Rallegnaget" Nyström.

Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER