Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungen och Silvias "kärlekshus" till salu

I lagunen skyddas insynen av klipporna.
Foto: BJURFORS/SE360
Båthuset och bryggan. I bakgrunden kan man skymta den 120 kvadratmeter stora villan.
Foto: BJURFORS/SE360
Den klassiska bilden av kungakyssen.

Den här lyxfastigheten med panoramautsikt över skärgården kan bli din – för 25 miljoner kronor.

Enligt mäklarens annons var det här som kungen och Silvia höll sig undan nyfikna pressfotografer när de var nykära i början av 70-talet. 

– Det är troligt att det ligger till så här, säger Karin Lennmor, GT:s kungliga kommentator.

Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia träffades på en nattklubb i München.
Foto: PRESSENS BILD / PRESSENS BILD

Under OS i München 1972 drogs blickarna till den svenske kronprinsen Carl Gustafs nya sällskap. Många var nyfikna på vem den tyska OS-värdinnan var som han sågs umgås med under tävlingarna.

Paret var inte fullt lika intresserade av att kommentera sin relation och kanske var det hit de tog sin tillflykt för att få vara i fred.

En 120 kvadratmeter stor villa som stod klar 1971 och har panoramautsikt mot havet. Alldeles intill seglarparadiset Marstrand, men tack vare sina klippor skyddat från nyfikna ögon.

Utsikten från sovrummet är svårslagen.
Foto: BJURFORS/SE360

"Är en hörsägen här ute"

I mäklarens beskrivning av huset kan man läsa:

En av husets många historier ger kanske en fingervisning om det enskilda lägets art. I början av 70-talet var en inte helt obekant tysk OS-värdinna och hennes nya pojkvän hett villebråd för världens pressfotografer. Det var i just detta hus det nyförälskade paret gömde sig – utan att upptäckas.

Mäklaren Pernilla Berger vill dock inte slå fast att det verkligen var här som kung Carl Gustaf och drottning Silvia uppehöll sig under några kärleksfulla nätter.

– Det är nog ingen som kan svara på det bortsett från kungaparet men olika personer har nämnt det i olika sammanhang. Det är en hörsägen här ute, säger mäklaren Pernilla Berger.

Klipporna runt fastigheten gör den enligt beskrivning till nästan lite "hemlig". Och vad kan passa bättre för en nyförälskad kronprins och hans gemål.

LÄS MER: Allt du behöver veta för att semestra i skärgården 

Villan är skyddad från insyn.
Foto: BJURSFORS/SE360

Troligt att det stämmer

Enligt GT:s kungliga kommentator, Karin Lennmor, som var chefredaktör för Svensk Damtidning i 24 år, är det sannolikt att den gamla skrönan ute på öarna stämmer.

– Det är troligt att det ligger till så här. Kungens västkustkompis äger fastigheter i Marstrand. När gubbarna var unga festade de ju mycket i Marstrand.

Utgångspriset för fastigheten, vars tomt utgör 22 000 kvadratmeter, är 25 miljoner kronor. Frågan är då om den påstådda kungliga kärlekshistorien har hjälpt priset på traven.

– Nej, det påverkar inte priset. Det är ren kuriosa, precis som att det finns historier och sagor om Marstrand som ger en historisk kontext. Men det finns ingen bärighet i det, säger Pernilla Berger.

Hovet har avböjt att kommentera. 

LÄS MER: Kungens hus i Kungsbacka till salu för 38 miljoner 

Marstrand ligger bara en kortare båttur från villan.
Foto: BJURFORS/SE360