Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Men vart tog Kristian Berg vägen?

Kristian Berg
Vart tog förre kulturchefens "unika kompetens" vägen nu när Västra Götaland ska få en ny kulturpolitik, undrar GT:s kulturredaktör Ingrid Norrman.
Västra Götaland ska få en ny kulturpolitik som bättre kan möta framtiden, meddelar regionens kultursekretariat.
Kommuner, kulturverksamheter, föreningar, organisationer och invånare i regionen ska få vara med och tycka till.
Kontaktpersoner för projektet är Annelie Stark, Lena Jagers Bladini och Lars Nordström, ordförande, 1 vice ordförande och 2 vice ordförande i regionens kulturnämnd, Claes Rydberg, kulturchef i regionen och Jenny Jernberg, kommunikationsansvarig på kultursekretariatet.

Men vart tog Kristian Berg vägen, Västra Götalandsregionens förre kulturchef som fick sparken i december 2009, men fick en ny fin titel som kulturstrateg och fick behålla lön och förmåner just för att ta fram en ny kulturvision för Västra Götalandsregionen. Det har han nu hållit på med i över ett år för att vara klar våren 2011.
"Kristian Berg har en unik kompetens när det gäller att utveckla kulturens roll i samhället", sa Lars Nordström när Bergs nya arbetsuppgifter och titel presenterades.
Den kompetensen borde väl inte ha minskat om han på regionens uppdrag jobbat med just de frågorna på heltid i över ett år. Men i pressmeddelandet från regionens kultursekretariat finns Berg inte nämnd över huvud taget.

Där står inte heller
varför man drar i gång ett nytt arbete för att ta fram en kulturvision när det är det som Berg på regionens uppdrag jobbat med i över ett år.
Vad har Västra Götalandsregionens kultur egentligen fått för den miljon som Kristian Berg kostat sedan han sparkades som kulturchef och fick sitt nya uppdrag? Det går inte att få fram. Han gjorde en halvtidsrapport för kulturnämnden i somras, men där finns inga handlingar. Och den rapport han skrev i julas lämnas inte ut eftersom den av kultursekretariatet klassas som arbetsmaterial.
Många frågor, dåligt med svar. Fortsättning följer.