Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Torsdagskvällens program för årets stora kulturfest

Massvis av aktiviteter på torsdagen.Foto: Press

Tredje dagen av Gothenburg Culture Festival är här. 

GT har sammanställ dagens höjdpunkter inom olika områden. 

Hela programmet finns i faktarutan nedan – eller om du klickar här!  

Henrik Håkansson och fyra andra konstnärer ser du bland annat på torsdag.Foto: Press

KONST OCH ARKITEKTUR

Sommarutställning

Göteborgs konsthall

13.00-13.30

Välkommen på en guidad visning av utställningen Fragmented realities. Visningen hålls av en av Konsthallens värdar och är öppen för alla.

Fragmented realities – sommarutställningen på Göteborgs Konsthall presenterar fem konstnärer: Anastasia Ax, Alina Chaiderov, Serina Erfjord, Monika Grzymala och Henrik Håkansson. 

Finns vid 6 andra tillfällen

 

Att skratta rädslan i ansiktet – om migrationsfenomen* (viss föranmälan)

Röda Sten Konsthall

11:00-18:30

Borderline Offensive: Laughing in the Face of Fear – en popup-konstutställning på Röda Sten konsthall med sju internationella konstnärer, om migrationsfenomen i Europa och Mellanöstern. Men här kommer det roligaste: Det handlar om humor, lekfullhet och livsglädje. 

Finns vid 4 andra tillfällen

Fofo Clowns bjuder på äkta clownkonst. Foto: Press

HUMOR

Fofo Clowns

Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus

11.00-11.35

Häng med på ett äventyr fullt av skratt och glädje. Kom och träffa de fantastiska clownerna och häng med på deras äventyr, en resa full av skratt och glädje. Med akrobatik, slapstick och musik. Clownerna talar det universella språk som alla kan förstå. 

Läs mer 

NTF lär barnen trafiksäkerhet.Foto: Press

BARN OCH FAMILJ

Festivaldagar hos Alfons Åbergs Kulturhus

Trädgårdsföreningen – Alfons Åbergs kulturhus

10:30-15:10

Under festivalen händer det mycket roligt på och kring Alfons Åbergs Kulturhus. Du bjuds på program och teater utanför huset, och årskort och Alfons-prylar finns att köpa till festivalpriser. Förutom festivalaktiviteterna har Alfons kulturhus samtidigt öppet som vanligt kl. 10–17 (entréavgift). 

Läs mer 

 

Segling i vallgraven 

Trädgårdsföreningen Bryggan

11:00-18:30

Kom och prova på att segla mitt i vallgraven. Alla kan segla i de anpassade accessjollarna, liten som stor, gående eller rullande - alla kan vara med. Det brukar vara många som vill segla så kom i tid. Först till kvarn gäller.

Finns vid 5 andra tillfällen

 

Är du en elefant i bilen – om trafiksäkerhet

Trädgårdsföreningen – framför Palmhuset

11:00-18:30

Varför blir du så tung om du krockar? Prata med NTF om varför det är viktigt att sitta säkert i bilen. Ta ett kort med NTF:s elefant och visa att du alltid använder bälte i bilen. Här får du också göra roliga reflexer och lära dig mer om att vara synlig i trafiken. 

Finns vid 5 andra tillfällen

 

Parkour – prova på * (kl 11.00: 7-10 år, kl 12.15: 11 år+)

Trädgårdsföreningen – träscenen 

11:00-12:00

Parkour handlar om att bygga en stark kropp och ett starkt psyke. Man passerar hinder, ofta i stadsmiljö. Många tror att man måste hoppa mellan hustak men det stämmer inte. Parkour är för alla. Det enda målet är att bli en bättre version av dig själv.  

Finns vid 4 andra tillfällen 

 

Farfars mammas soffa

Bältespännarparken – Jubileumscenen

13:45-14:15

Med musik, dans och tidstypiska kläder väcks nyfikenhet kring Göteborgs historia, familjens kökssoffa och läsning. Föreställningen utgår från boken Farfars mammas soffa av illustratören och författaren Anna Bengtsson, och boken var tidigare en gåva till alla barn i Göteborgs förskoleklasser. 

Läs mer 

Mia Bäck med drejande barnFoto: Press

DESIGN OCH SLÖJD

Hyllning till ABBA

I Arkaden Galleria: Klänning designad av Aviad Arik Herman

10:00-20:00

Den världsberömda designkonstnären Aviad Arik Hermans spektakulära kreationer har setts på New York Fashion Week, Kristallen-galan, filmgalan Guldbaggen, Eurovision Song Contest, genom 2018-vinnaren NETTA, på CBS: s nya show Världens Bästa och vid Cannes Film Festival. Och dessutom på världens mest kända modeikon, Barbie. Aviad Arik Herman är nu tillbaka i ytterligare ett spännande samarbete med Gothenburg Culture Festival, för att skapa ett nytt ikoniskt mästerverk.

Läs mer

 

Dreja – prova på *(gratisbiljett krävs, självkostnadspris vid önskad efterbehandling)

Kronhuset – Kronhusgården

12:00-14:00

Se hur dina händer kan forma leran tillsammans med Mia Bäck.

* Gratisbiljett krävs. Biljett kan hämtas på plats från kl. 12.00 varje dag. Begränsat antal biljetter per dag, först till kvarn.

* Obs! Aktiviteten i sig är gratis, men om du önskar behålla din kreation och behöver hjälp med efterbehandling, såsom glasering och bränning, tas det ut ett självkostnadspris för det. 

Läs mer

 

Recycling fashion show

Bältespännarparken – Green corner

17:30-18:30

Varje sommar i skärgårdsstaden Karlskrona kombineras fantasi och kreativitet med återvinning och miljötänk när en community av unga designers förvandlar skräp till spektakulära klänningar, smycken och kreationer. För första gången visas delar av LiveGreens unika modeshow upp. 

Läs mer

Grunden media ordnar utställning på torsdagen.Foto: Press

FILM OCH FOTO

Grunden Medias fotoutställning Genuina Flores

Bältespännarparken

12:00-20:00

Grunden DV gör en kalender till 2020, med bilder på kroppar i blomster. Med detta projekt vill de visa det vackra i kroppars olikheter – utan att de behöver se ut som de oftast gör i reklam och media. 

Finns vid 3 andra tillfällen

 

Moa Martinson – Landsmodern * (gratisbiljett krävs)

Filmstaden Bergakungen

12:15-14:30

”92.000 böcker av Mor gifter sig sålda på en vecka” stod det i en tidning 1954, en tid då TV knappt fanns. Moa Martinsson och Vilhelm Moberg hade de största bokupplagesiffrorna i Sverige någonsin. 

Läs mer

GT intervjuar Lotta Engberg. Foto: FREDRIK JONASSON / STELLA PICTURES

HISTORIA OCH SAMHÄLLE

Hitta ditt ursprung

Kronhuset – Kronhusgården

12:00-19:00

Pröva att släktforska med Göteborgs Hembygdsförbund. Ta reda på var din släkts historia börjar genom att söka i arkiv, via datorn eller kanske till och med genom ett DNA-test. I Hembygdsförbundets omfattande arkiv hittar du information om byggnader, gator och torg, och om personer, släkter och deras öden. 

Finns vid 6 andra tillfällen  

 

Upplev 1600-talets Göteborg i Virtual Reality

Jubileumspaviljongen – Göteborg 400 år

12:00-19:00Visualiseringen är framtagen i samband med att Göteborgs stadsmuseums utställning Göteborgs födelse öppnade förra året, som en del av stadens 400-årsjubileum. Produktionen är ett samarbete mellan Göteborgs stadsmuseum, Göteborgs stadsbyggnadskontor, Göteborg 2021 och Visual Arena Lindholmen. Personal från Göteborgs stadsmuseum finns på plats i paviljongen och svarar på dina frågor. 

Finns vid 5 andra tillfällen

 

GT träffar Lotta Engberg

Intill Stora Teatern

13.00-14.00

GT är en av årets huvudpartners till Gothenburg Culture Festival, och de hälsar dig välkommen till deras marknadsplats bredvid Stora Teatern. De kommer att servera intervjuer och debatter, Expressen-TV på storskärm, tidningsutdelning med mera. 

På onsdagen är temat: Nöje. Gäst är allsångsledaren Lotta Engberg.  

Läs mer 

Läshörnan är öppen varje dag! Foto: Press

LITTERATUR

Välkomna in till läshörnan

Jubileumspaviljongen – Göteborg 400 år

12.00-20.00

Ta en paus och slå dig ned i Jubileumspaviljongen mysiga läshörna. Här finns massor av spännande och fantasifulla barnböcker från folkbiblioteken i Göteborg. Arrangeras i samarbete med satsningen Staden där vi läser för våra barn. 

Hålls samma tid varje dag 

Bagageloppis! Intill Stora Teatern.Foto: Press

MARKNAD

Göteborgsodlade grönsaker

Bältespännarparken – Green corner

12:00-20:00

Färskare och mer lokalt är svårt att få, passa köp dina grönsaker från Göteborgs duktiga odlare. 

Finns vid 5 andra tillfällen (varje dag!) 

 

Bakluckeloppis

Marknadsplatsen intill Stora teatern

14.00-18.00

Återanvänt är det nya svarta. Kom och fynda bland saker som inte kommit till användning för andra, som blir nya för dig. Eller hyr ett bord och sälj dina egna saker. 

Vill du hyra en säljplats? Tänk på den måste förbokas och betalas i förväg, vilket görs Bagageloppis hemsida. En säljplats kostar 200 kr/dag (motsvarar en bilplats för vanlig personbil), och då ingår ett lånebord. Det går att boka säljplats för flera loppisdagar, om man önskar.

Läs mer 

Matmarknad – prova smaker från hela världen. Foto: Press

MAT OCH DRYCK

Chokladprovning *(biljett krävs, självkostnadspris)

Kronhuset – Kronhusgården

15:00-15:30

Du får lära dig chokladens historia och hur den tillverkas innan du får provsmaka olika typer av choklad. * Biljett krävs. Biljett hämtas ut kl. 11-12 samma dag som provningen på Göteborgs choklad & karamellfabrik i Kronhusbodarna. Begränsat antal platser. 

Pågår hela veckan – 16 tillfällen

 

Internationell matfestival 

Gustaf Adolfs torg

10:00-20:00

Människan har alltid rest världen runt i jakt fler smaker, nya kulturer och nya synsätt. Matfestivalen är stolta att ta upplevelsen till dig – kom till den hyllade och färgstarka matmarknaden International Street Market.

Finns vid 6 andra tillfällen 

Unga pianister kan du se vid Stadsbiblioteket.Foto: Press

MUSIK

Pianokonsert på Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket – trappscenen 

12.00-12.50

Under Göteborgs Pianofestival kan du lyssna till unga pianister som spelar allt från klassiskt till jazz och boogie woogie på den nyaste digitala pianomodellen Casio Grand Hybrid. 

Läs mer 

 

West Jazz

Kronhuset – Kronhusgården

16:00-20:00

West Jazz spelar lättlyssnad, glad, svängig och dansant musik, allt från New Orleans-jazz, swing och latinska rytmer till gamla fina svenska örhängen och humoristiska svenska bitar signerade Svenska Ord, Povel Ramel, Owe Thörnquist och andra snillen.

Läs mer  

 

Got Motion Battery

Kungsportsavenyn 18

17:45-19:45

Funkiga groover på melodiska trummor med Kulturskolans Göteborgs slagverkare.

Läs mer

 

Evergrey

Kungstorget

19:30-20:30

Progressive metal från Göteborg. Evergrey debuterade 1998 med The Dark Discovery och de har sedan dess släppt storsäljande plattor som In Search Of Truth och Monday Morning Apocalypse.

Läs mer 

 

Dark Tranquillity

Kungstorget

21.30-23.00

Legendarisk melodistark death metal. Dark Tranquillity är en av grundarna till vad som numera kallas The Gothenburg Sound. Tillsammans med band som At The Gates och Ceremonial Oath skapade de i början av 1990-talet en egen variant av death metal med starka melodier som har fått efterföljare över hela världen .

Läs mer 

Eva-Lena Ahlbin möter besökarna.Foto: Press

SEMINARIUM, VISNING OCH SAMTAL

Träffa Eva-Lena Albihn, Vice VD Business Region Göteborg

Jubileumspaviljongen – Göteborg 400 år

13:00-14:00

 År 2021 fyller Göteborg 400 år. Det firar vi genom att tillsammans göra Göteborg till en ännu bättre plats. Hela vägen fram till jubileumsåret. Kom och prata Göteborgs utveckling. 

Läs mer 

 

Ocean Plastics

Röhska museet 

13:00-14:00

Vilken roll spelar design i miljöfrågan? Mänsklig aktivitet, innovation och designlösningar har lett till stora klimatförändringar och miljörförstöring. Men nya lösningar inom design kan också har en positiv inverkan på en av vår tids stora ödesfrågor. 

Finns vid 4 andra tillfällen 

 

Guidad tur bakom kulisserna* (gratisbiljett krävs)

Göteborgsoperan

14:00-14:45

Följ med på en guidad tur bakom bakom scen på Göteborgsoperan. * Gratisbiljett krävs. Max 4 biljetter/person. Biljetterna släpps kl. 10 respektive dag på www.opera.se och i operans biljettkassan kl. 12.00.  Alla turer kl 14.00 hålls på engelska.

Finns vid 15 andra tillfällen

 

ÖVRIGA PUNKTER – OCH HELA PROGRAMMET – HITTAR DU HÄR 

HELA PROGRAMMET FÖR TORSDAGEN  

Hela programmet

Bio Roy

Musik

19:30–23:00 New music Gothenburg

Lyssna på fantastiska artister

Bio Roy

Barn och familj

12:00–20:00 Skapa plastmonster och prata om kanalernas hemligheter – workshop

Sjöfartsmuseet Akvariet dyker upp

Film och foto

12:00–20:00 Grunden Medias fotoutställning Genuina Flores

Ett kalenderprojekt om äkta skönhet

Marknad

12:00–23:00 Bli spådd i ögonen, i handen eller med kort Singoalla – romsk spåkonst

Partners och aktiviteter

12:00–20:00 Inte alltid släkt, men familj ändå – bli någons hjälte

Familjehem Göteborgs Stad

Partners och aktiviteter

12:00–20:00 Ladda mobilen och surfa med gratis wifi

12:00–20:00 The Long putt experience

Scandinavian Invitation

Seminarium, visning och samtal

12:00–20:00 Information och samtal om Världens Barn Världens Barn

Bältespännarparken – Arvidslund

Partners och aktiviteter

11:00–16:00 Låna ett metspö och testa fiskelyckan Fiska i Vallgraven med Sportfiskarna

Bältespännarparken – Green Corner

Design och slöjd

13:00–15:00 Gör din egen bivaxduk

Plastbanta

17:30–18:30 Recycling fashion show

Presenteras i samarbete med LiveGreen

Marknad

12:00–20:00 Göteborgsodlade grönsaker

Göteborgs skafferi

12:00–22:00 Secondhand- och vintagepopup Handla hållbart mode hos Björkåfrihet (tidigare Emmaus Björkå)

Musik

12:00–13:00 Diskdisco för engångsfritt evenemang Kom och dansa till discohits

Partners och aktiviteter

12.00–22.00 Engångsfritt, javisst!

Pantsystem, kom och köp din låda 

19:00–23:00 Laga mat på räddad mat, ät och dansa Schnippeldisco

Seminarium, visning och samtal

12:00–18:00 Somalisk anjeera-bakning – workshop Testa matlagning med Culture Kitchen

12:00–22:00 Snacka flergångsprylar och utematlagning, och fynda fritidsprodukter

Light My Fire – hållbara utomhusprodukter

14:30–16:30 Syra grönsaker

Bevara din skörd med ResursRestaurangen

15:30–16:00 Hur demokratiserar vi modevärlden – föreläsning och workshop

Om hållbart mode och konsumtion 

med trend- och secondhandexpert David Njie

16:00–17:00 Utematlagning *(begränsat antal platser) Välkommen till Light my fire’s pop-up outnic

Bältespännarparken – Jubileumsscenen

Barn och familj

13:45–14:15 Farfars mammas soffa

En resa genom tid och rum

16:45–17:15 Farfars mammas soffa

En resa genom tid och rum

Teckenspråkstolkning & Syntolkning 

European Choir Games

15:00–16:00 Friendship Concert

En del av European Choir Games

Musik

12:30–13:00 Imagine Sweden – vinnare 2019 Spelning med 2019 års vinnare, presenteras av Jeunesses Musicales Sverige

20:30–21:30 Språkdisco – tigrinja

Disco med musik på tigrinja

21:30–23:00 Språkdisco – arabiska

Disco med musik på arabiska

Seminarium, visning och samtal

16:30–16:45 Hur låter Göteborgs 400-årsjubileum? – tävlingsinformation

The Brewhouse award vill tillsammans med Göteborg & Co locka låtskrivare

Teater, varieté och dans

18:30–19:30 Varieté Velociped Syntolkning

Brahms på cykel, föreställning för alla åldrar

Charles Felix Lindbergs plats

Barn och familj

14:00–18:00 Spela boule med experter – prova på Göteborgs och Bohusläns Bouleförbund bjuder in dig att prova på boule

Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus

Barn och familj

11:00–11:35 Fofo Clowns

Ett äventyr fullt av skratt och glädje

Esperantoplatsen

Historia och samhälle

14:00–15:00 Vandra i 1600-talets Göteborg *(anmälan krävs)

Stadsvandring med Stadsmuseet

Esperantoplatsen

Film och foto

12:15–14:30 Moa Martinson – Landsmodern *(gratisbiljett krävs)

En film av Maj Wechselmann, med Ebba Witt-Brattström, inklusive samtal

Götaplatsen

Partners och aktiviteter

13:00–20:00 Freestyle Mountainbike – show och prova på Freestyle MTB Sverige

Uppvisning kl. 15.00 och 19.00

13:00–20:00 Parkour – prova på

Stampede Götaplatsen Takeover 2019. Tävling med proffs från Sverige och världen 15.00–c:a 16.30.

Göteborgs Konsthall

Konst och arkitektur

11:00–18:00 Fragmented Realities

Sommarutställning med fem konstnärer

13:00–13:30 Guidad visning av Fragmented realities Sommarutställning

Göteborgs Konstmuseum

Barn och familj

10:30–11:00 Knattevisning – hitta ljud i konstverken *(för dig mellan 2-5 år)

Utforska konstverk och rummen på olika sätt

13:00–15:00 Måla till musik (för dig 5-12 år) *(gratisbiljett krävs)

Lyssna, titta och skapa med Göteborgs Konstmuseum

GöteborgsOperan

Historia och samhälle

11:00–12:00 Vandra i 1600-talets Göteborg *(anmälan krävs)

Stadsvandring med Stadsmuseet

Musik

19:00–20:45 Opera, musikal och klassisk musik *(gratisbiljett krävs)

Konsert med höjdpunkter från den kommande säsongen

Seminarium, visning och samtal

13:00–13:45 Guidad tur bakom kulisserna *(gratisbiljett krävs)

Även turer 14:00–14:45 och 15:00–15:45

Jubileumspaviljongen – Göteborg 400 år

Barn och familj

12:00–18:00 Barnens Göteborgsförslag

Du som är barn, vad tycker du kan bli bättre  i Göteborg?

12:00–19:00 Testa din orienteringsförmåga

Kryssa rätt i kunskapsutmaningen om Göteborg och 400-årsjubileet

12:00–20:00 Välkomna in till läshörnan

Koppla av en stund i läshörnan med barnböcker från folkbiblioteken i Göteborg

12:00–17:00 Språkcentrum i Göteborg – nyckeln till världen Utmana dina språkkunskaper – lär dig något nytt @ Språkcentrum

12:00–20:00 Göteborg i sinnet

13:00–16:00 Bygg din egen jubileumspark

Pop Up Bygglek finns på plats med material och verktyg

14:00–17:00 Vill du vara med och kasta färg på världens längsta konstverk?

Tillsammans skapar vi unika verk för konststråket ”21km konst”

16:00–16:30 Sagostund med Alfons Åberg

Högläsning på en mängd olika språk

Historia och samhälle

12:00–12:30 Om färjor, försvunna städer och en bro som ändrade allt

Historien om Göteborgs vagga – platsen för den framväxande Färjenäsparken

12:00–18:00 Har du ett bättre förslag?

Var med och påverka Göteborg. Hur vill du att Göteborg ska utvecklas?

12:00–19:00 Upplev 1600-talets Göteborg i VR

Se visualiseringen av 1600-talets Göteborg med Virtual Reality-glasögon

13:00–13:30 Så ersattes hamnens bananbåtar och färjetrafik av bastu, bad och jollar Historien om Frihamnen – platsen för den framväxande Jubileumsparken

14:00–17:00 Ta dig runt i 1600-talets Göteborg

Upplev gator och torg i ett historiskt perspektiv du aldrig sett förut

Seminarium, visning och samtal

13:00–14:00 Träffa Eva-Lena Albihn, Vice VD Business Region Göteborg

Kom och prata om stadens 400-årsjubileum och utvecklingen av Göteborg

14:00–15:00 Träffa Henrik Kant, direktör Stadsbyggnadskontoret i Göteborg

Kom och prata om stadens 400-årsjubileum och utvecklingen av Göteborg

14:30–15:00 100 röster om staden

Vi skapar berättelsen om Göteborg ihop

15:00–16:00 Träffa Marianne Erlandson, Förvaltningsdirektör Kretslopp och vatten

Kom och prata om stadens 400-årsjubileum och utvecklingen av Göteborg

16:00–17:00 Träffa Peter Grönberg, VD Göteborg & Co Kom och prata om stadens 400-årsjubileum och utvecklingen av Göteborg

Kajskjul 8 på Packhuskajen

Kvällens konferencier – Bjarne Lundqvist

Musik

19:00–23:59 The Mule Skinner Band och Framed med gäst Martin Nilsson

Teater, varieté och dans

18:00–19:00 Bugg – prova på

Buggkurs med Monica Glingborn och dansare från Danscentrum Göteborg

Kronhuset – Kronhusgården

Barn och familj

12:00–18:00 Designtecknartävling (ungdomar under 15) Tävla om att få din design tillverkad av en konsthantverkare

Design och slöjd

12:00–14:00 Dreja – prova på *(gratisbiljett krävs, självkostnadspris vid ev efterbehandling) Bäx krukmakeri med Mia Bäck

12:00–17:00 Gör ett silversmycke – prova på *(gratisbiljett krävs, självkostnadspris vid medtag av smycke) Kronhusbodarna, S Salomonsson Jewelry

12:00–17:00 Se på tvålmakare göra ekologiska tvålar Tvåla & Tvaga tvålmakeri

13:00–16:00 Att lägga bladguld – en förgyllares värld och verktyg

GrimArt

Historia och samhälle

12:00–19:00 Hitta ditt ursprung

Pröva att släktforska med Göteborgs Hembygdsförbund

Musik

16:00–20:00 West Jazz

Svängig jazz och gott humör

Seminarium, visning och samtal

12:00–12:30 Chokladprovning *(biljett krävs, 

självkostnadspris)

Lär dig om choklad med Göteborgs choklad & karamellfabrik 

Även provningar kl. 13.00, 15.00 och 16.00.

Kungsportsavenyn 18

Musik

17:45–19:45 Got Motion Battery

Melodiska trummor

Teater, varieté och dans

12:15–17:30 Kultursommarjobbarna underhåller Årets kultursommarjobbare – i Brunnsparken, på Kungstorget och Lejontrappan

Kungsportsplatsen/Ö. Hamngatan 45

Musik

20:00–21:00 No excuse for May

Jazz/neosoul

Teater, varieté och dans

12:15–17:30 Kultursommarjobbarna underhåller Årets kultursommarjobbare – i Brunnsparken, på Kungstorget och Lejontrappan

17:45–19:45 Bugg & gammeldans – uppvisning & prova på Hitta din dansinspiration med dansföreningen Fårjalov

Kungstorget

Dagens konferencier – Eddie Wheeler

European Choir Games

14:00–15:00 Friendship Concert

En del av European Choir Games

Musik

17:00–18:30 Rock-karaoke med liveband

Bli rockstjärna för en stund

19:30–20:30 Evergrey

Progressive metal från Göteborg

21:30–23:00 Dark Tranquillity

Legendarisk melodistark death metal

Seminarium, visning och samtal

12:00–13:00 Rockpodden live

En podcast med passion för svensk rock

Kvartersscenen 2Lång

Teater, varieté och dans

16:00–17:00 Improvisationsteater – prova på Testa grunderna i improvisationsteater med Improverket

17:30–18:15 Nobody’s fault but mine

Sound & Vision – improvisationsteater

18:40–19:20 Zatsuma

Improvisationsteater – Balladen om Göteborg

19:45–20:45 Those who never were

Improvisationsteater

21:00–22:15 Improverket – VM i impro

Improvisationsteater

Köpmansgatan 5

Historia och samhälle

18:00–19:30 Stadsvandring: Amerikabiljetten *(föranmälan krävs)

Presenteras av Sjöfartsmuseet Akvariet

Nefertiti

Musik

17:00–18:00 William Soovik Grand Finale

Jazz

18:30–19:30 Sisters Of Invention

Jazz

Röhsska museet

Seminarium, visning och samtal

13:00–14:00 Ocean Plastics

Utställning

S/S Marieholm

Musik

20:00–22:30 Berra Bluesorkester XL

Göteborgs Bluesförening presenterar: Svängig blues med soulkänsla

Stadsbiblioteket

Design och slöjd

13:00–17:00 Lär dig göra screentryck (11–15 år) * (föranmälan rekommenderas)

I samarbete med Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket – Hörsalen

Musik

15:00–15:50 Singer-songwriter workshop 

*(anmälan krävs)

Med Sophie Jonsson, presenteras av Göteborgs Pianofestival

16:00–17:00 Ungdomar lirar piano tillsammans Presenteras av Göteborgs Pianofestival

Seminarium, visning och samtal

14:00–14:50 Varför Kvast

Göteborgs Pianofestival presenterar: Om kvinnlig jämställdhet i konstmusiken

Stadsbiblioteket – Trappscenen

Litteratur

13:00–13:50 Musik och litteratur – om biografier om kvinnliga tonsättare och pianister Presenteras av Göteborgs Pianofestival, presentatör Astrid P Harmann

Musik

12:00–12:50 Pianokonsert på Stadsbiblioteket Unga pianister spelar på Göteborgs Pianofestival

Stora Teatern-området

Seminarium, visning och samtal

12:00–23:00 GT på GCF

Lunchsamtal och Expressen-TV

Stora Teatern-området – Parkeringen

Marknad

14:00–18:00 Bakluckeloppis

Köp eller sälj – loppisfestival med Bagageloppis

Trädgårdsföreningen – Cirkustältet

Musik

19:00–22:00 Come Up Festival

Show med musik och dans av ungdomar, för ungdomar

Trädgårdsföreningen – GFC Young

Alfons Åbergs Kulturhus

10:30–15:10 Festivaldagar hos Alfons Åbergs Kulturhus Smakprov ur programverksamheten

Bryggan

11:00–18:30 Segling i vallgraven

Båttur i jolle för alla med Passalen och Vattenvana

Cirkusarenan

12:45–13:15 manoAmano

Cirkusshow sex meter upp i luften

18:00–18:30 manoAmano

Cirkusshow sex meter upp i luften

Cirkustältet

11:00–11:30 SingAlongAllsång

Varieté GBG

12:00–12:45 Varieté Gbg

Cirkus och show för hela familjen

13:15–13:45 Duo Homeless Moreles

Liquorice and Lemons – en akrobatisk scenföreställning för barn och barniga

13:45–14:15 SingAlongAllsång

Varieté GBG

14:45–15:30 Varieté GBG

Cirkus och show för hela familjen

Teckenspråkstolkning 

15:00–17:00 Friendship concert med körer från 

Belgien, Kina, Polen m fl

En del av European Choir Games 

Entré mot Bältespännarparken

11:00–22:00 Ta en selfie eller groupie med 

fotoautomaten

myphotobooth.se bjuder på nytagna bilder

Entré mot Slussgatan

11:30–12:00 Träd fram! – vandringsföreställning 

(från 6 år)

Ett lummigt äventyr med Skapet scenkonst, start bakom Frömagasinet.

Även vandringar 13:00 och 14:30

Framför Palmhuset

11:00–18:30 Bajsbasket och fettrace

Släng och spola rätt med Kretslopp och vatten, Göteborgs stad

11:00–18:30 Lär dig mer om djur

Alla djurälskare är välkomna till Rädda djuren-klubben

11:00–18:30 Är du en elefant i bilen – om trafik-säkerhet

Lär dig mer om trafiksäkerhet med NTF

11:00–12:30 Dans-flashmob – workshop

Delta i skapandet av en dans-flashmob som vi sedan visar upp

13:00–13:20 Fofo clowns

Clowner från Kairo

13:30–13:50 Fofo clowns

Clowner från Kairo

14:30–16:00 Friendship Concert med Nederländerna, Kina och Finland m fl

En del av European Choir Games 

17:00–17:20 Fofo clowns

Clowner från Kairo

17:30–17:50 Fofo clowns

Clowner från Kairo

Lagerhuset

11:00–11:35 Kultursommarjobbarna – En världsomsegling under havet (för dig 8–12 år)

Ny föreställning baserad på Jules Vernes äventyrsroman

12:00–12:35 Kultursommarjobbarna – En världsomsegling under havet (för dig 8–12 år)

Ny föreställning baserad på Jules Vernes äventyrsroman

15:20–16:00 Nycirkus – prova på

Prova på cirkus med Cirkus Unik

16:20–17:00 Nycirkus – prova på

Prova på cirkus med Cirkus Unik

Palmhuset

11:00–18:30 Tipspromenad – lär dig mer om djur Med Rädda Djuren-klubben

12:00–17:30 Få ditt porträtt målat *(tidsbokning rekommenderas)

Kulltursommarjobbarna målar ditt porträtt

Partners och aktiviteter

11:00–18:30 Äventyr och pyssel i Scouternas by Prova på scoutlivet med Göteborgs scoutdistrikt

18:00–18:30 Lägermusik med Scouterna

Allsång med Göteborgs scoutdistrikt

Stora gräsmattan

11:00–18:30 Friidrott – prova på

Idrotta med Göteborgs Friidrottsförbund

Träscenen

13:30–14:15 Kampsport – prova på

Testa Wing Chun med Martial Arts Centre Göteborg

16:15–17:15 Funkykidz – prova på (för dig 2–8 år) Barndans i dansglädjens tecken

17:15–18:00 Dans – prova på dans (för dig 8–14 år) Bliss Dance Academy låter dig testa Bliss Street och Bliss Disco

Växthuset

11:00–18:30 Skapa ett konstverk tillsammans Allas ateljé, med Konstepidemin

11:00–18:30 Spela logiska spel

Testa programmering med NTI Gymnasiet

11:00–13:00 Återspinning – workshop

En lekfull dansworkhop på temat SKRÄP

13:30–14:00 Upptäck Trädgårdsföreningen

Följ med på en upptäcktsfärd med Trädgårdsföreningens egna trädgårdsmästare

14:30–16:30 Återspinning – workshop

En lekfull dansworkhop på temat SKRÄP

Trädgårdsföreningen 

– Partners och aktiviteter

Partners och aktiviteter

15:00–16:00 Tävla i skräpquiz som gör dig mer engångsfri Engångsfritt till 2021 – tävla om fina priser

Världskulturmuseet

European Choir Games

15:00–16:30 Friendship Concert

En del av European Choir Games

Övriga festivalplatser

Design och slöjd

10:00–20:00 Hyllning till ABBA

I Arkaden Galleria: Klänning designad av Aviad Arik Herman

11:30–13:30 Bli kreativ med glas – prova på *(biljett krävs, viss materialkostnad)

Prova Tiffanytekniken, i Glasateljén på Erik Dahlbergsgatan 17A

14:00–16:00 Bli kreativ med glas – prova på *(biljett krävs, viss materialkostnad) Prova Tiffanytekniken, i Glasateljén på Erik Dahlbergsgatan 17A

16:30–18:30 Bli kreativ med glas – prova på *(biljett krävs, viss materialkostnad)

Prova Tiffanytekniken, i Glasateljén på Erik Dahlbergsgatan 17A

European Choir Games

19:00–20:30 Friendship Concert på Nääs Slott

En del av European Choir Games

Konst och arkitektur

08:00–16:30 Konstutställning – måleri och skulptur Traktörens utställningshall: Ylva Junfelt visar sin färgstarka konst

11:00–18:30 Att skratta rädslan i ansiktet – om migrationsfenomen *(viss föranmälan)