Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Onsdagen, 7/8: Program för Gothenburg Culture Festival

Ann-Louise Hansson uppträder på Kungstorget. Foto: OLLE SPORRONG

Ny dag, nya möjligheter. 

GT har sammanställd dagens höjdpunkter från Gothenburg Culture Festival med länkar till respektive evenemang. 

Samtliga hålltider och platser hittar du i faktarutan nedan, eller genom att klicka här. 

Testa färgkatapult på onsdagen. Foto: Rachel Barron och Nathan Clydesdale

KONST OCH ARKITEKTUR

Graffitimålning – prova på

Trädgårdsföreningen – framför Palmhuset

11:00-18:00

På en av de utplacerade graffitikuberna, kan du prova på att måla graffiti och lära dig använda sprayburkar, enklare tekniker, uttryck och olika färgkombinationer, för att måla lite större än vad man är van vid. Måla tags, throwups och andra graffiti-element. 

Finns vid ett annat tillfälle 

 

Fragmented Realities – sommarutställning med fem konstnärer

Göteborgs konsthall

11:00-20:00

Sommarutställningen på Göteborgs Konsthall presenterar fem konstnärer: Anastasia Ax, Alina Chaiderov, Serina Erfjord, Monika Grzymala och Henrik Håkansson. Genom installation, video, måleri och performance utforskar konstnärerna nya verkligheter som föds i relationen mellan kaos och ordning - upplösning och struktur. Här utmanar utställningen konsthallens vita väggar i en visuell kavalkad. 

Finns vid 6 andra tillfällen

 

Testa en färgkatapult – med konstnärerna Rachel Barron och Nathan Clydesdale

Göteborgs Konsthall 

14.00-17.00

Prova att fyra av färgat bläck på tyg och skapa unika mönster fyllda med energi. Konstnärerna Rachel Barron och Nathan Clydesdale från konstnärsgruppen Konstellation bjuder in dig att skapa konst med en färgkatapult. Kom och testa en minst sagt explosiv textil tryckteknik. Alla deltagare får material att prova med men ta gärna med en t-shirt eller annat som du vill göra mönster på.

För alla åldrar. Inga förkunskaper. Oömma kläder. Drop-in.

Läs mer

 

Måla till musik (för dig 5-12 år) * (gratisbiljett krävs)

Göteborgs konstmuseum

13:00-15:00

I många av Göteborgs Konstmuseums konstverk finns det ljud, både ljud som hörs och ljud man själv får fantisera om. En del konstnärer har målat till ett stycke musik eller tänkt på någon favoritlåt när de har skapat. Du får titta på några utvalda konstverk i gruppoch sedan får du skapa själv i konstmuseets studio. Tror du att du målar olika ifall du lyssnar på snabb musik eller långsam? Kom och testa. 

Finns vid 4 andra tillfällen

Kalle Lind leder samtal på onsdagen. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

HUMOR

Snedtänkt live (SE) Poddaren Kalle Lind i samtal med Ina Lundstedt

Bätespännarparken – jubileumsscenen

18:30-19:30

Författaren och skämtaren Kalle Lind samtalar med folk som snöat in på udda kultur och märkliga fenomen. I poddavsnitten från Sveriges Radio avhandlas bland annat konstiga radionämndsanmälningar, grejen med Göteborg, med mera. 

Läs mer

 

Lena Frisk, Jonas Strandberg och Karsten Torbjern

Kajskjul 8 på Packhuskajen

21:00-23:00

Lena Frisk – utsågs till Årets kvinnliga ståupp-komiker redan 2003 på Standup Comedy-galan i Stockholm, med motiveringen: ”Med sin vassa tunga, sceniska begåvning och ett djävlar anamma har hon blivit den nya ståupp-drottningen som Sverige längtat efter”. 

Läs mer

Segla i vallgraven – först till kvarn gäller. Foto: Press

BARN OCH FAMILJ

Festivaldagar hos Alfons Åbergs Kulturhus

Trädgårdsföreningen – Alfons Åbergs kulturhus

10:30-15:10

Under festivalen händer det mycket roligt på och kring Alfons Åbergs Kulturhus. Du bjuds på program och teater utanför huset, och årskort och Alfons-prylar finns att köpa till festivalpriser. Förutom festivalaktiviteterna har Alfons kulturhus samtidigt öppet som vanligt kl. 10–17 (entréavgift). 

Läs mer

 

Segling i vallgraven 

Trädgårdsföreningen Bryggan

11:00-18:30

Kom och prova på att segla mitt i vallgraven. Alla kan segla i de anpassade accessjollarna, liten som stor, gående eller rullande - alla kan vara med. Det brukar vara många som vill segla så kom i tid. Först till kvarn gäller.

Finns vid 5 andra tillfällen

 

Tipspromenad – lär dig mer om djur

Trädgårdsföreningen – framför Palmhuset

11:00-18:30

Gillar du djur? Vill du lära dig mer om djur? I Palmhuset kan du gå en tipspromenad som handlar om intressanta och roliga fakta om djur.  Denna aktivitet passar alla barn som gillar djur och som vill lära sig mer om dem

Finns vid 5 andra tillfällen 

 

Parkour – prova på * (kl 11.00: 7-10 år, kl 12.15: 11 år+)

Trädgårdsföreningen – träscenen 

11:00-12:00

Parkour handlar om att bygga en stark kropp och ett starkt psyke. Man passerar hinder, ofta i stadsmiljö. Många tror att man måste hoppa mellan hustak men det stämmer inte. Parkour är för alla. Det enda målet är att bli en bättre version av dig själv.  

Finns vid 4 andra tillfällen

 

Poesi – workshop

Trädgårdsföreningen – Växthuset 

15:00-18:00

Välkommen till en workshop där du kommer att få test olika sätt att skapa din egna poesi. Du får inspiration, tips, tricks och nya infallsvinklar på hur en dikt kan se ut. Tillsammans testas lekfulla skrivövningar och du får komma på vad du vill skriva om.

Läs mer 

Designa din egen t-shirt på festivalen. Foto: Press

DESIGN OCH SLÖJD

Hyllning till ABBA

I Arkaden Galleria: Klänning designad av Aviad Arik Herman

10:00-20:00

Den världsberömda designkonstnären Aviad Arik Hermans spektakulära kreationer har setts på New York Fashion Week, Kristallen-galan, filmgalan Guldbaggen, Eurovision Song Contest, genom 2018-vinnaren NETTA, på CBS: s nya show Världens Bästa och vid Cannes Film Festival. Och dessutom på världens mest kända modeikon, Barbie. Aviad Arik Herman är nu tillbaka i ytterligare ett spännande samarbete med Gothenburg Culture Festival, för att skapa ett nytt ikoniskt mästerverk.

Läs mer

 

Skapa ditt eget tryck på en t-shirt – prova på

Trädgårdsföreningen – Växthuset

12:00-16:00

Prova på att skapa din egen t-shirt. Du får en (1) t-shirt för att skapa ditt eget verk på, och du använder penslar och textilfärger när du målar. Allt du behöver för att skapa din t-shirt finns på plats. 

Läs mer

 

Gör din egen bivaxduk

Bältespännarparken – Green corner

15:00-17:00

Minska plastavfallet genom att göra bivaxdukar av återanvänd textil som ersätter engångsfolie.

Finns vid 4 andra tillfällen 

Into the abyss. Dokumentär som visas på onsdagskvällen. Foto: Press

FILM OCH FOTO

Ta en selfie eller groupie med fotoautomaten

Trädgårdsföreningen – entrén mot Bältespännarparken

11:00-22:00

Ta ett foto i fotohusvagnen.

Finns vid 5 andra tillfällen 

 

Romeo & Julia – balett på bio* (gratisbiljett krävs)

Biograf Göta

14:30-17:45

Inspelning av Royal Opera Houses uppsättning av baletten Romeo & Julia, från 2019. Baletten är baserad på Shakespears odödliga tragedi och tonsatt av Sergej Prokofjev. Koreografi av Kenneth MacMillan, en av 1900-talets främsta brittiska koreografer.

Läs mer  

 

Into the Abyss – a film döcumentary project * (gratisbiljett krävs)

Bio Roy 

20:30-22:00

Dokumentärfilm om The Abyss Festival 2019 Varje år lockas publik från hela världen till Göteborg och The Abyss Festival - en hyllning till undergroundscenen inom metal. I år samarbetade festivalen med Göteborg stad och 11 ungdomar, som skapade dokumentären Into The Abyss. 

Läs mer 

1600-talets Göteborg i VR.Foto: Göteborgs stad

HISTORIA OCH SAMHÄLLE

Barnens Göteborgsförslag

Jubileumspaviljongen – Göteborg 400 år

12:00-18:00

I Jubileumspaviljongen kan alla barn lämna sina egna förslag på hur Göteborg kan bli en bättre stad. Göteborgsförslaget är en möjlighet för alla (barn som vuxna) att skicka in sina förslag på hur Göteborg kan bli bättre. 

Finns vid 5 andra tillfällen

 

Upplev 1600-talets Göteborg i Virtual Reality

Jubileumspaviljongen – Göteborg 400 år

12:00-19:00Visualiseringen är framtagen i samband med att Göteborgs stadsmuseums utställning Göteborgs födelse öppnade förra året, som en del av stadens 400-årsjubileum. Produktionen är ett samarbete mellan Göteborgs stadsmuseum, Göteborgs stadsbyggnadskontor, Göteborg 2021 och Visual Arena Lindholmen. Personal från Göteborgs stadsmuseum finns på plats i paviljongen och svarar på dina frågor. 

Finns vid 5 andra tillfällen

 

Så ersattes hamnens bananbåtar och färjetrafik av bastu, bad och jollar

Historien om Frihamnen

Jubileumspaviljongen – Göteborg 400 år

13:00-13:30

Hamnar och varv har funnits längs Göta älv ända sedan Göteborg grundades. I början av 1900-talet behövdes mer hamnyta, och beslutet togs om en ny frihamn.

Läs mer

 

GT träffar polischefen Anders Börjesson

Intill Stora Teatern

13.00-14.00

GT är en av årets huvudpartners till Gothenburg Culture Festival, och de hälsar dig välkommen till deras marknadsplats bredvid Stora Teatern. De kommer att servera intervjuer och debatter, Expressen-TV på storskärm, tidningsutdelning med mera. 

På onsdagen är temat: Kriminalitet. Gäst är tf polischef i Göteborg, Anders Börjesson. 

Läs mer

Yolanda Bohm Ramirez på Stadbiblioteket.Foto: Press

LITTERATUR

Välkomna in till läshörnan

Jubileumspaviljongen – Göteborg 400 år

12.00-20.00

Ta en paus och slå dig ned i Jubileumspaviljongen mysiga läshörna. Här finns massor av spännande och fantasifulla barnböcker från folkbiblioteken i Göteborg. Arrangeras i samarbete med satsningen Staden där vi läser för våra barn. 

Hålls samma tid varje dag 

 

Yolanda Bohm Ramirez

Idol: En resa i spoken word-poeten Yolanda Bohms värld

Stadsbiblioteket – Hörsalen

16:30-17:30

IDOL är en dekonstruktion av idolen och vad en blir när en upphöjs till IKON. IDOL är en föreställning om att inte ha någon framtid och därför behöva skapa nya. IDOL är kärlekssånger, rymdresor, kirurgihymner och allt mörker.

Läs mer

Bakluckeloppis vid Stora teatern.Foto: Press

MARKNAD

Göteborgsodlade grönsaker

Bältespännarparken – Green corner

12:00-20:00

Färskare och mer lokalt är svårt att få, passa köp dina grönsaker från Göteborgs duktiga odlare. 

Finns vid 5 andra tillfällen (varje dag!)

 

Singoalla – romsk spåkonst

Bältespännarparken

12.00-23.00

Missa inte chansen att träffa de romska spådamerna i Bältespännarparken. Ett inslag av mystik. Pröva lyckan och låt henne spå din framtid. 

Spådamerna har spått i Sverige och Norge i fem generationer, på platser från Kiviks Marknad i söder till Trondheims marknad i norr. Under 1930-1970 i Sverige var ofta en romsk spådam närvarade på och en del av festivaler och marknader, med tiden har det blivit färre spådamer i landet. Men nu presenteras Singoallas spåkonst på festivalen. 

Rabatterade festivalpriser.

Finns hela veckan – läs mer 

 

Secondhand- och vintagepopup

Bältespännarparken – Green corner

12:00-22:00

Den mest hållbara shopping är den som inte tär på jordens resurser. Björkåfrihet har sedan länge en egen unik metod för sortering och trender. På så vis kan deras secondhand-sortiment mäta sig med vilken mode- eller heminredningskedja som helst. 

Finns vid 5 andra tillfällen

 

Bakluckeloppis

Marknadsplatsen intill Stora teatern

14.00-18.00

Återanvänt är det nya svarta. Kom och fynda bland saker som inte kommit till användning för andra, som blir nya för dig. Eller hyr ett bord och sälj dina egna saker. 

Vill du hyra en säljplats? Tänk på den måste förbokas och betalas i förväg, vilket görs Bagageloppis hemsida. En säljplats kostar 200 kr/dag (motsvarar en bilplats för vanlig personbil), och då ingår ett lånebord. Det går att boka säljplats för flera loppisdagar, om man önskar.

Läs mer 

Internationell matfestival. Smaker från hela världen. Foto: Press

MAT OCH DRYCK

Chokladprovning *(biljett krävs, självkostnadspris)

Kronhuset – Kronhusgården

15:00-15:30

Du får lära dig chokladens historia och hur den tillverkas innan du får provsmaka olika typer av choklad. * Biljett krävs. Biljett hämtas ut kl. 11-12 samma dag som provningen på Göteborgs choklad & karamellfabrik i Kronhusbodarna. Begränsat antal platser. 

Pågår hela veckan – 16 tillfällen

 

Internationell matfestival 

Gustaf Adolfs torg

10:00-20:00

Människan har alltid rest världen runt i jakt fler smaker, nya kulturer och nya synsätt. Matfestivalen är stolta att ta upplevelsen till dig – kom till den hyllade och färgstarka matmarknaden International Street Market.

Finns vid 6 andra tillfällen 

Lisa och John spelar visor på Kungstorget. Foto: Press

MUSIK

Himmel och hav – visor i sommaren

Kungstorget

12:00-13:00

Himmel och hav är ett program för musik på sommaren. Tanken är att den här konsertstunden ska låta alla våra sinnen uppleva sommaren fullt ut, därav programvalet med fokus på sånger om sommar, himmel och hav. Och så kärlek, förstås. Med sångerskan Lina Horner och John Lönnmyr. 

Läs mer 

 

West Jazz

Kronhuset – Kronhusgården

16:00-20:00

West Jazz spelar lättlyssnad, glad, svängig och dansant musik, allt från New Orleans-jazz, swing och latinska rytmer till gamla fina svenska örhängen och humoristiska svenska bitar signerade Svenska Ord, Povel Ramel, Owe Thörnquist och andra snillen.

Läs mer 

 

Ann-Louise Hanson

Kungstorget 

16:00-16:45

Folkkär schlagersångerska firar 60 år som artist. Ann-Louise Hanson hade sitt första professionella sånguppdrag 1959 med Anders Burmans orkester i Stockholm. Hon placerade sig också på första plats på den allra första Svensktoppen i radio (1962) med låten Vita sommarmoln. 

Läs mer  

 

Kristina Issa

Bältespännarparken – Jubileumsscenen

22:00-23:00

Bandet bildades av musikern och kompositören Kristina Issa år 2013. Genom att handplocka från folk- och jazzscenen har Kristina skapat ett unikt band som tillsammans har mejslat fram den episka impro-pop som de har blivit så uppmärksammade för. 

Läs mer 

Guidad tur bakom kulisserna på Göteborgsoperan.Foto: Press

SEMINARIUM, VISNING OCH SAMTAL

VIsning av modellodling för kommersiell diversifierad grönsaksodling

Modellodlingen på Angereds Gård 

12:00-17:00

Följ med till framtiden. På Angereds gård anlägger Stadsnära Odling tillsammans med Naturbruksförvaltningen i Västra Götaland en modellodling för kommersiell diversifierad grönsaksodling i en stadsnära kontext. Projektet är en del av Climate-KIC. 

Läs mer

 

Ocean Plastics

Röhska museet 

13:00-14:00

Vilken roll spelar design i miljöfrågan? Mänsklig aktivitet, innovation och designlösningar har lett till stora klimatförändringar och miljörförstöring. Men nya lösningar inom design kan också har en positiv inverkan på en av vår tids stora ödesfrågor. 

Finns vid 4 andra tillfällen

 

Viva Talks

Stadsbiblioteket – trappscenen

14:00-15:00

Viva Talks får besök av Annette Reinhardt och Jesper Mardahl från Danmark samt Fredrik Sandsten från Göteborg.  Annette är liveansvarig på spelstället Råhuset i Köpenhamn, en scen som årligen har 200 konsertdagar. 

Läs mer 

 

Guidad tur bakom kulisserna* (gratisbiljett krävs)

Göteborgsoperan

14:00-14:45

Följ med på en guidad tur bakom bakom scen på Göteborgsoperan. * Gratisbiljett krävs. Max 4 biljetter/person. Biljetterna släpps kl. 10 respektive dag på www.opera.se och i operans biljettkassan kl. 12.00.  Alla turer kl 14.00 hålls på engelska.

Finns vid 15 andra tillfällen

 

ÖVRIGA PUNKTER – OCH HELA PROGRAMMET – HITTAR DU HÄR 

HELA PROGRAMMET FÖR ONSDAGEN 

Mer nedan

Betlehemskyrkan

European Choir Games

10:30–16:30 World Choir Events in the Belt and Road En del av European Choir Games

Bio Roy 

Film och foto

20:30–22:00 Into the Abyss – a film döcumentary project *(gratisbiljett krävs)

Dokumentärfilm om The Abyss Festival 2019

Betlehemskyrkan

Film och foto

14:30–17:45 Romeo & Julia – balett på bio 

*(gratisbiljett krävs)

Från Royal Opera House, med solister Mathew Ball och Yasmine Naghdi

Brewhouse

Musik

18:00–23:00 Gbg Pop Night *(för dig 13 år och äldre) En pop-kväll att inte missa, presenteras av Westside Music Sweden/Brewhouse

Bältespännarparken

Film och foto

12:00–20:00 Grunden Medias fotoutställning Genuina Flores

Ett kalenderprojekt om äkta skönhet

Marknad

12:00–23:00 Bli spådd i ögonen, i handen eller med kort Singoalla – romsk spåkonst

Musik

12:00–20:00 Zumba, DJ:s och Klezmer-workshop Presenteras av Judiska församlingen

Partners och aktiviteter

12:00–20:00 Inte alltid släkt, men familj ändå – bli någons hjälte

Familjehem Göteborgs stad

12:00–20:00 Ladda mobilen och surfa med gratis wifi

12:00–20:00 The Long putt experience

Scandinavian Invitation

Seminarium, visning och samtal

12:00–20:00 Information om kampen för barns rättigheter

Med Världens Barn

Bältespännarparken – Green Corner

Barn och familj

13:30–16:30 Food jam – laga mat på räddade grönsaker och frukt till musik

Green Corner orndar schnippeldisco för barn

Design och slöjd

15:00–17:00 Gör din egen bivaxduk

Plastbanta

Marknad

12:00–20:00 Göteborgsodlade grönsaker

Göteborgs skafferi

12:00–22:00 Secondhand- och vintagepopup Handla hållbart mode hos Björkåfrihet (tidigare Emmaus Björkå)

Musik

12:00–13:00 Diskdisco för engångsfritt evenemang Kom och dansa till discohits

Partners och aktiviteter

12.00–22.00 Engångsfritt, javisst!

Pantsystem, kom och köp din låda 

19:30–22:00 Gröna, hållbara pizzor i stenugn – baka & äta Med Fredagspizzas Josefin Agnas 

(@swedishfoodchallenge)

Seminarium, visning och samtal

12:00–16:00 Vad hållbar konsumtion har med funktionsrätt att göra

Remake med funkisperspektiv – Butik Forma i samarbete med Björkåfrihet

12:00–22:00 Snacka flergångsprylar och utematlagning, och fynda fritidsprodukter

Light My Fire – hållbara utomhusprodukter

15.30–16.00 Hur demokratiserar vi modevärlden? 

16:00–17:00 Utematlagning *(begränsat antal platser) Välkommen till Light my fire’s pop-up outnic

17:00–17:20 Zero Waste – få tips om hur du blir avfallsfri

Avfallsfria Ada delar med sig av sina tips

17:45–18:45 Dravworkshop

Värt bjuder på provsmakning av produkter gjorda på biprodukten drav

Bältespännarparken – Jubileumsscenen

European Choir Games

13:30–14:30 Friendship Concert

En del av European Choir Games

Musik

15:00–15:30 Channa Riedel

Improvisationsmusiker, presenteras av judiska församlingen

16:30–17:30 Iiris Viljanen

En av Sveriges främsta liveakter

20:15–21:15 Hopp – körverk

Modernt körverk med stora inslag av pop och rock

22:00–23:00 Kristina Issa

Episk impro-pop

Seminarium, visning och samtal

18:30–19:30 Snedtänkt live

Poddaren Kalle Lind i samtal med Ina Lundstedt Teckenspråkstolkning

Esperantoplatsen

Historia och samhälle

14:00–15:00 Vandra i 1600-talets Göteborg 

*(anmälan krävs)

Stadsvandring med Stadsmuseet

Götaplatsen

Konst och arkitektur

14:00–17:00 Testa en färgkatapult

Göteborgs Konsthall, med konstnärerna Rachel Barron och Nathan Clydesdale

Partners och aktiviteter

13:00–20:00 Freestyle Mountainbike – show och prova på Freestyle MTB Sverige

Uppvisning kl. 15.00 och 19.00

13:00–20:00 Parkour – prova på

Stampede Götaplatsen Takeover 2019

Uppvisning kl. 13.00

Göteborgs Konsthall

Konst och arkitektur

11:00–20:00 Fragmented Realities

Sommarutställning med fem konstnärer

13:00–13:30 Guidad visning av utställningen 

Fragmented realities

Sommarutställning

17:00–19:00 Fragmented realities – visning och workshop på persiska

Sommarutställning

Göteborgs Konstmuseum

Barn och familj

10:30–11:00 Knattevisning – hitta ljud i konstverken *(för dig mellan 2–5 år)

Utforska konstverk och rummen på olika sätt

13:00–15:00 Måla till musik (för dig 5–12 år) 

*(gratisbiljett krävs)

Lyssna, titta och skapa med Göteborgs Konstmuseum

GöteborgsOperan

Historia och samhälle

11:00–12:00 Vandra i 1600-talets Göteborg *(anmälan krävs)

Stadsvandring med Stadsmuseet

Seminarium, visning och samtal

13:00–13:45 Guidad tur bakom kulisserna 

*(gratisbiljett krävs)

Även turer kl. 14.00-14.45 och 15.00-15.45

Jubileumspaviljongen – Göteborg 400 år

Barn och familj

12:00–18:00 Barnens Göteborgsförslag

Du som är barn, vad tycker du kan bli bättre i Göteborg?

12:00–19:00 Testa din orienteringsförmåga

Kryssa rätt i kunskapsutmaningen om Göteborg och 400-årsjubileet

14:00–17:00 Vill du vara med och kasta färg på 

världens längsta konstverk?

Tillsammans skapar vi unika verk för konststråket ”21km konst”

12:00–20:00 Välkomna in till läshörnan

Koppla av en stund i läshörnan med barnböcker från folkbiblioteken i Göteborg

12:00–20:00 Göteborg i sinnet

Prova-på-station i Jubileumspaviljongen

Historia och samhälle

12:00–12:30 Om färjor, försvunna städer och en bro som ändrade allt

Historien om Göteborgs vagga – platsen för den framväxande Färjenäsparken

12:00–18:00 Har du ett bättre förslag?

Var med och påverka Göteborg. Hur vill du att Göteborg ska utvecklas?

12:00–19:00 Upplev 1600-talets Göteborg i Virtual Reality

Se visualiseringen av 1600-talets Göteborg med VR-glasögon

13:00–13:30 Så ersattes hamnens bananbåtar och färjetrafik av bastu, bad och jollar Historien om Frihamnen – platsen för den framväxande Jubileumsparken

Teckenspråkstolkning

Seminarium, visning och samtal

14:30–15:00 100 röster om staden

Vi skapar berättelsen om Göteborg tillsammans

15:40–15:55 Hur hamnade vi här? – videoserie om Göteborgs historia (live-sänds) Stadsmuseet svarar på dina undringar om stadens historia

16:00–16:30 Göteborgs  Stadstriennal

Mellanårsevent 2019 och resan mot 2021

Kajskjul 8 på Packhuskajen

Humor

21:00–23:00 Elina du Rietz, Lena Frisk 

& Niklas Andersson

Ståup-komedi

Kronhuset – Kronhusgården

Barn och familj

12:00–18:00 Designtecknartävling (ungdomar under 15 år)

Tävla om att få din design tillverkad av en konsthantverkare

Design och slöjd

12:00–14:00 Dreja – prova på *(gratisbiljett krävs, självkostnadspris vid önskad efterbehandling)

Bäx krukmakeri med Mia Bäck

12:00–17:00 Gör ett silversmycke – prova på *(gratisbiljett krävs, självkostnadspris vid medtag av smycke)

Kronhusbodarna, S Salomonsson Jewelry

Historia och samhälle

12:00–19:00 Hitta ditt ursprung

Pröva att släktforska med Göteborgs Hembygdsförbund

Musik

16:00–20:00 West Jazz

Svängig jazz och gott humör

Seminarium, visning och samtal

12:00–12:30 Chokladprovning *(biljett krävs, självkostnadspris)

Lär dig om choklad med Göteborgs choklad & karamellfabrik

Ӏven provning 13.00, 15.00 och 16.00

Kungsportsavenyn 18

Musik

17:30–18:30 Nemo Sparding

Ung singer-songwriter sjunger covers

19:00–20:00 Bara Karin

Naken indie-pop

Teater, varieté och dans

14:45–16:45 Västkustdansarna

Folkdans

Kungsportsplatsen/Ö. Hamngatan 45

Musik

18:00–19:00 Helena E

Singer-songwriter med hjärtat i handen

Teater, varieté och dans

12:15–17:30 Kultursommarjobbarna underhåller Årets kultursommarjobbare – i Brunns­parken, på Kungstorget och Lejon­trappan

Kungstorget

Dagens konferencier – Matilda Sjöström

European Choir Games

14:00–15:00 Friendship Concert

En del av European Choir Games

17:30–18:30 Parade of Nations

En del av European Choir Games

18:30–20:00 Gothenburg Welcomes the World – konsert En del av European Choir Games

Musik

12:00–13:00 Himmel och hav – visor i sommaren Med Lina Horner och John Lönnmyr

16:00–16:45 Ann-Louise Hanson

Folkkär schlagersångerska firar 60 år som artist

Teater, varieté och dans

21:00–22:30 Carl-Einar Häckner med Varietéorkestern Magisk konsert på kalas Syntolkning

Kvartersscenen 2Lång

Teater, varieté och dans

16:00–17:00 Improvisationsteater – prova på Testa grunderna i improvisationsteater med Improverket

17:30–18:15 Improverket testar Clown

Improvisationsteater med Improverket

18:40–19:20 Hags änglar – improvisationsteater Föreställningen Alex, med publiken som replikförfattare

19:45–20:45 Way off Broadway

Bombastisk improvisationsteater med Improverket

21:00–22:15 Improverket

Svensktoppen – improvisationsteater

Nefertiti

Musik

17:00–18:30 KiRA

Presenteras av Klubb Impuls i samarbete med Nefertiti

Röhsska museet

Seminarium, visning och samtal

13:00–14:00 Ocean Plastics

Utställning 

Stadsbiblioteket – Hörsalen

Litteratur

16:30–17:30 Yolanda Bohm Ramirez

Idol: En resa i spoken word-poeten Yolanda Bohms vidunderliga värld 

Stadsbiblioteket – Trappscenen

Seminarium, visning och samtal

14:00–15:00 Viva Talks

”Samtal om musik- och kulturliv, med Annette Reinardt, Jesper Mardahl och Fredrik Sandsten. Presenteras av Westside Music Sweden.

Stora Teatern – Kristallfoajén

Musik

18:00–20:00 Claras musiksalong – festivalinvigning av Göteborgs Pianofestival

Göteborgs Pianofestival firar pianisten och tonsättaren Clara Schumann

Stora Teatern-området

Seminarium, visning och samtal

12:00–23:00 GT på GCF

Lunchsamtal med Kennet Andersson och andra fotbollsprofiler från Göteborg – med Expressen TV

Stora Teatern-området – Parkeringen

Marknad

14:00–18:00 Bakluckeloppis

Köp eller sälj – loppisfestival med Bagageloppis

Trädgårdsföreningen – GCF Young

Alfons Åbergs Kulturhus

10:30–15:10 Festivaldagar hos Alfons Åbergs Kulturhus Smakprov ur programverksamheten

Bryggan

11:00–18:30 Segling i vallgraven

Båttur i jolle för alla med Passalen och Vattenvana

Cirkusarenan

12:45–13:20 Blind Gut Company

Nycirkus – Fish up a tree

Cirkustältet

11:00–11:30 SingAlongAllsång

Varieté GBG

12:00–12:45 Varieté Gbg

Cirkus och show för hela familjen

13:15–13:45 Duo Homeless Moreles

Liquorice and Lemons – en akrobatisk scenföreställning för barn och barniga

13:45–14:15 SingAlongAllsång

Varieté GBG

14:45–15:30 Varieté GBG – syntolkat

Cirkus & show för hela familjen Syntolkning

15:45–17:00 Popkollo – live på scen

Nyskapad musik framförs av Popkollos deltagare

18:00–22:00 Essence of hip hop festival

En helkväll med uppträdanden

Entré mot Bältespännarparken

11:00–22:00 Ta en selfie eller groupie med foto­automaten

myphotobooth.se bjuder på nytagna bilder

Entré mot Slussgatan

11:30–12:00 Träd fram! – vandringsföreställning 

(från 6 år)

Ett lummigt äventyr med Skapet scenkonst, start bakom Frömagasinet

Även föreställningar 13:00–13:30 och 14:30–15:00

Framför Palmhuset

11:00–18:00 Graffiti – utställning

Essence of hip hop festival: med lokala artister och konstnärer

11:00–18:00 Graffitimålning – prova på

Essence of hip hop festival: Graffiti-workshop med Zhaide Deniz

11:00–12:00 DJ Hunsho

Essence of hip hop festival: DJ Hunsho spelar det senaste inom urban kultur

11:00–18:30 Bajsbasket och fettrace

Släng och spola rätt med Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad

11:00–18:30 Lär dig mer om djur

Alla djurälskare är välkomna till Rädda djuren-klubben

11:00–18:30 Är du en elefant i bilen – om trafiksäkerhet Lär dig mer om trafiksäkerhet med NTF

12:00–13:00 Beatbox workshop – prova på

Essence of hip hop festival: beatbox med Johannes Aira

13:00–14:00 Breakdance workshop – prova på Essence of hip hop festival: breakdance med Abraham Fraiman

14:00–16:00 Småstjärnorna – prova på* (anmälan krävs) Essence of hip hop festival: ditt eget framträdande, värd Abraham Fraiman

16:00–17:00 Hiphop workshop – prova på

Essence of hip hop festival: Hiphop med Annosh

17:00–18:00 Afrobeat workshop – prova på

Essence of hip hop festival: Afrobeat med Cynthia

Lagerhuset

11:00–11:35 Kultursommarjobbarna – En världsomsegling under havet (för dig 8–12 år)

Ny föreställning baserad på Jules Vernes äventyrsroman

12:00–12:35 Kultursommarjobbarna – En världsomsegling under havet (för dig 8–12 år)

Ny föreställning baserad på Jules Vernes äventyrsroman

15:20–16:00 Nycirkus – prova på

Prova på cirkus med Cirkus Unik

16:20–17:00 Nycirkus – prova på

Prova på cirkus med Cirkus Unik

Palmhuset

12:00–17:30 Få ditt porträtt målat *(tidsbokning rekommenderas)

Kulltursommarjobbarna målar ditt porträtt

11:00–18:30 Tipspromenad – lär dig mer om djur Med Rädda Djuren-klubben

Partners och aktiviteter

11:00–18:30 Äventyr och pyssel i Scouternas by Prova på scoutlivet med Göteborgs scout­distrikt

18:00–18:30 Lägermusik med Scouterna

Allsång med Göteborgs scoutdistrikt

Stora gräsmattan

11:00–18:30 Friidrott – prova på Idrotta med Göteborgs Friidrottsförbund

Träscenen

11:00–12:00 Parkour – prova på * (7–10 år)

Quality movement – parkour och freerunning

12:15–13:15 Parkour – prova på * (11 år+)

Quality movement – parkour och freerunning

13:30–14:30 Kampsport - prova på

Testa Wing Chun med Martial Arts Centre Göteborg

16:00–17:00 Yoga för hela familjen – prova på Familjeyoga med Kundaliniyogacenter

Växthuset

11:00–14:00 Animationsworkshop (för dig 6–12 år) Kulturskolan Östra Göteborg

11:00–15:00 Rap och låttexter – workshop

Essence of hip hop festival: Skapa låttexter ihop med Vera K

12:00–16:00 Skapa ditt eget tryck på en t-shirt – prova på Essence of hip hop festival: T-shirtmålning

15:00–18:00 Poesi – workshop

Essence of hip hop festival: Skapa poesi med Carmen Jedrzejak

Trädgårdsföreningen 

Partners och aktiviteter

15:00–16:00 Tävla i skräpquiz som gör dig mer engångsfri Engångsfritt till 2021 – tävla om fina priser

Övriga festivalplatser

Design och slöjd

10:00–20:00 Hyllning till ABBA

I Arkaden Galleria: Klänning designad av Aviad Arik Herman

11:30–13:30 Bli kreativ med glas – prova på *(biljett krävs, viss materialkostnad)

Prova Tiffanytekniken, i Glasateljén på Erik Dahlbergsgatan 17A

14:00–16:00 Bli kreativ med glas – prova på *(biljett krävs, viss materialkostnad)

Prova Tiffanytekniken, i Glasateljén på Erik Dahlbergsgatan 17A

16:30–18:30 Bli kreativ med glas – prova på *(biljett krävs, viss materialkostnad)

Prova Tiffanytekniken, i Glasateljén på Erik Dahlbergsgatan 17A

Konst och arkitektur

08:00–16:30 Konstutställning – måleri och skulptur Traktörens utställningshall: Ylva Junfelt visar sin färgstarka konst

Musik

12:00–17:30 Kultursommarjobbarna underhåller Brunnsparken, Kungsportsplatsen, Drottningtorget, Lejontrappan

Seminarium, visning och samtal

12:00–17:00 VIsning av modellodling för kommersiell diversifierad grönsaksodling

Modellodlingen på Angereds Gård – samling Green Corner, Bältespännarparken