Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Firar kvinnodagen med styrka och kärlek

Två gånger i mars kan göteborgarna möta Hannah Tolf, på kvinnodagen 8 mars och den 21 mars i Musikens hus i Göteborg.

Hannah Tolf firar kvinnodagen på Frölunda kulturhus.

Fakta

Namn: Hannah Tolf

Ålder: 28

Bor: Göteborg

Familj: Mamma, pappa och syster

Intressen: Gillar att vara ute i naturen

SNABBKOLLEN

Gitarr - piano

Högklackat - gympadojor

Vin - öl

Kött - fisk

Buss - tåg

Vad bjuder du på då?

– Cello, dragspel, skön stämsång, melodica och gitarr tillsammans med fyra andra damer, Xenia Kriisin, Karin Verbaan, Lena Bohlin och Lovisa Samuelsson. Det är låtar av mig, Karin och Xenia, som vi spelar tillsammans. Vi är alla tre låtskrivare och bra vänner men jag tycker att de två andra är helt fantastiska musiker. Vi höjer varandra och alla är med nästan hela tiden. Det blir ett konstnärligt möte. 

 

Berätta lite om dig själv?

– Jag går sista året på Artisten (Högskolan för scen och musik) som improvisationsmusiker, röst är min specialitet, alltså sång. Innan dess pluggade jag på folkhögskola, jazz och improvisation. Det har blivit lite här och lite där. Sen har pluggat lite drama. Annars är jag en helt vanlig tjej, hoppas jag.

 

Du har bara gett ut en skiva. När kommer nästa?

– Ja, det var nog fyra år sen och det blev aldrig att man släppte den. Däremot har jag varit med på andras skivor och älskar det. Men det kommer nog i och med detta projektet också, att man hjälps åt och ger varandra kredd hela tiden och positiv feedback så vågar jag nog släppa nån skiva framåt hösten eller nästa vår.

 

Hur tänker du dig din framtid?

– Jag försöker försörja mig på musiken, för nu har jag pluggat så länge. Jag behöver utveckla min egen musik. Det är lätt att komma undan i skolan, framför allt för mig som är lite småblyg. Det är lättare att jag tar allt annat i första hand.

 

Vad betyder kvinnodagen för dig?

– Ljus, styrka och kärlek, framåtanda.

 

Fler spelningar på gång?

– Jag hoppas på det, med det här projektet som går under arbetsnamnet "en hyllning till kvinnors skapande". Vi har ju bildat en band bara för detta. Vi skapar tillsammans så mycket det bara går.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!