Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Åsa Gustafsson: "Jag är inte rädd längre"

I dag släpps Åsa Gustafsson debutsingel. Skivan hade kunnat släppas för länge sen om hon inte varit så rädd för kritik.

- Jag kände att jag skulle bli utskrattad, säger skådespelaren, som även är aktuell med en show på Folkteatern.

Singeln släpps i dag

Namn: Åsa Gustafsson

Ålder: 50 år

Familj: Sambo, tvillingar och två bonusbarn

Bor: Hyreslägenhet i Göteborg, fritidshus på Orust

Uppvuxen: Småländska Tranås

Gör: Skådespelare, regissör, manusförfattare, krönikör och radioprogramledare

Aktuell: Med föreställningen "Bättre än så här blir det inte" (spelas 3 och 4 januari på Folkteatern) och debutskivan "Orsak och verkan". Singeln med samma namn släpps i dag.

Medan singeln "Orsak och verkan" släpps i dag kommer debutskivan med samma namn först i början av nästa år. Några av låtarna skrev Åsa Gustafsson för tio år sedan och musiken känns igen från hennes föreställningar.

- Egentligen borde man släppa en platta när man är 22, inte när man är 50. Men jag kände att nu får det bli av, det vore ju synd om jag dog innan jag hann.

Redan tidigare har hon tänkt tanken att släppa en skiva, men osäkerhet och rädslan för kritikerna har stått i vägen.

- Jag kände att jag skulle bli utskrattad. Nu är jag väldigt nöjd med resultatet. Det är helt eget material vilket gör att det ligger nära hjärtat.

Dessutom är Åsa Gustafsson aktuell med nypremiären av föreställningen "Bättre än så här blir det inte" på Folkteaterns stora scen tillsammans med sitt band. Förra vintern spelade hon showen på lilla scenen, men när hon 3 januari går upp på Folkteaterns stora scen blir det en något längre föreställning med två akter och lite ny musik.

- Det blev ju så bra sist och det ska bli kul att testa på stor scen, säger hon.

Åsa Gustafsson spelar alla roller själv och producerar. Under två föreställningar kommer hon genom olika karaktärer att visa ett Sverige i förändring. Där lyser hennes politiska engagemang igenom.

- Politik blir oftast gnälligt eller formellt. Det här är mänskligt.

Åsa Gustafsson tror att publiken kommer att känna igen sig under föreställningen. Jag tjuvlyssnar ju så förbaskat och snor karaktärer från verkliga livet. Jag kan hitta dem både på försäkringskassan eller i en granne.