5 frågor

Publicerad
Uppdaterad
Vad handlar tidningen om?
– Nya numret har kroppen som tema, vi för en bred diskussion som går på tvärs mellan olika ämnesområden, med bland andra dansare, fotografer, musiker och arkitekter. Vi vill föra en bred diskussion som man inte ser i vanliga arkitekturtidskrifter. I det här numret handlar det om rörelse, dans och arkitektur i stan. Vi har också bland annat en artikel om en blind arkitekt som arbetar i Spanien. Tidningen har olika teman för varje nummer, tidigare nummer har handlat om Landet i motsats till staden, och om Utopier.
Varför ger ni ut en ny arkitekturtidning, finns det inte tillräckligt många redan?
– Vi vill bredda diskussionen och låta olika yrkesgrupper med olika infallsvinklar skriva och diskutera i tidningen. Vi har bidrag från bland andra psykologer, dansare, journalister – och arkitekter och arkitektstudenter. Vi vill också vara ett forum för diskussioner, dels i tidningen men också via olika arrangemang på stan, på ett sätt som inte funnits förut, där arkitekter, arkitekturintresserade och arkitektstudenter ska kunna träffas.
Tidningen heter 4 ARK, varför?
– Det syftar på tidningens format: hela tidningen ryms på fyra stora tryckark på tryckeriet. Det blir 56 sidor. Plus att det syftar på arkitektur i kortversion.
Var kan man köpa tidningen?
– I Göteborg finns den att köpa på Konsthallen, Röhsska museet, Stadsmuseet, i bokhandeln Vänder sig om på Andra Långgatan, och på Arkitekturbiblioteket på Chalmers. Och på tjugo olika försäljningsställen ute i landet.
Vad händer i kväll?
– I kväll klockan 20.00 har vi releaseparty på Pustervik. 4 ARK säljs billigt, och bandet Friends of the tiger spelar, och vi har flera DJ:s. Alla som är intresserade av stan – och arkitektur – är välkomna.

Anna-Clara Löfvenberg
kulturen@gt.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag