Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kultbandets Cortex återförening ställs in

Det blir ingen återförening av kultbandet Cortex i Göteborg.Foto: Robin Aron
<p>Efter Freddie Wadlings utspel meddelar nu de andra medlemmarna på Facebook: "Giget är inställt. Vi är förkrossade".</p>Foto: Robin Aron

Det blir ingen återförening av kultbandet Cortex i Göteborg.

Efter Freddie Wadlings utspel meddelar nu de andra medlemmarna på Facebook:

– Giget är inställt. Vi är förkrossade.

Den 3 oktober skulle det legendariska Göteborgsbandet Cortex återförenas i en konsert på Göteborgs filmstudio. Enligt annonseringen inför konserten skulle sångaren Freddie Wadling medverka. Spelningen var tänkt som en hyllning till Cortex debutskiva - Spinal Injuries från 1981.

Utöver Wadling skulle originalmedlemmarna i Cortex Uno Wall och Gerth Svensson medverka ihop med musikerna Henrik Venant, Per Svensson och Adam Wladis.

Men något stämde inte enligt dragplåstret Freddie Wadling.

Istället gick den folkkäre artisten ut med att han först fick kännedom om spelningen via media. I ett inlägg på Facebook i artistens namn, med ett bifogat brev signerat av artisten, står det följande:

"Ett meddelande från Freddie: Kära alla. Jag kommer inte att medverka i den utannonserade Cortexkonserten på Göteborgs filmstudio den 3 okt. Jag kände inte till spelningen förrän jag läste om den i tidningen - och har sedan dess försökt få svar från de ansvariga för evenemanget. För de som eventuellt blir besvikna - rikta er besvikelse mot de personer som iscensatt detta. Jag kan tänka mig att delta i Cortexkonserter i framtiden men då på mina villkor, välplanerat och med en seriös arrangör. Hälsningar FW"

Total förvirring

Wadlings meddelande skapade under måndagskvällen total förvirring. Och arrangören Woah dad gick direkt till motattack och skrev bland annat på evenemangets Facebooksida:

"Att Freddie inte visste om giget. Det är så klart inte sant. Ni med skarpa ögon har ju även sett samma Facebooksida peppa för giget ganska många ggr senaste veckorna."

På tisdagen meddelade övriga medlemmar i bandet via Facebook beslutet att ställa in spelningen. Och tillbakavisade återigen Wadlings utsaga att han inget kände till.

"Arbetet med att sätta ihop bandet och jobba fram en bra spelning har pågått sedan första veckan i juli, och lika länge har alla medlemmar i 2015 års upplaga av Cortex känt till projektet."

De skriver vidare att alla medverkande har starka känslomässiga band till skivan Spinal Injuries och att de lagt ner själ och hjärta i projektet. De har arbetat hårt för att få projektet i hamn och uttrycker också sin djupa besvikelse.

Tråkig vändning

"Efter mer än två månaders förberedelser, och höga förväntningar, såväl hos biljettköpare som hos oss medlemmar i bandet, är detta en tråkig vändning. Vi är milt uttryckt väldigt bedrövade och ledsna i dag. Allt har skötts under professionella former och vi har fullt förtroende för Woah Dad! som arrangör av konserten."

Bandmedlemmarna skickar också en hälsning till publiken.

"Vi är oändligt tacksamma för att ni köpte biljett, och i dag förkrossade över att det nu inte blir en konsert. Alla biljetter återlöses självklart."

Ord står alltså mot ord om vad som hänt, men någon konsert den 3 oktober lär det inte bli.

GT söker Freddie Wadling för en kommentar.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.