Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kroppsdelar hittades – nu har polisen gjort fler fynd

Hittades vid sjö av privatperson i Borås.
Stora avspärrningar omgärdar området där fyndet gjordes.
Foto: Joakim Eriksson / Agena Foto

På lördagen inledde polisen en förundersökning om mord efter att en privatperson hittat vad som kan vara delar av en människokropp vid en sjö i Viared.

På söndagen gjordes ytterligare fynd, men polisen är förtegen om vad det rör sig om.

– Det är fynd i den här utredningen. Jag kan inte specificera det mer än så, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst. 

En privatperson larmade polisen vid 10.40-tiden på lördagen efter att ha hittat vad som kan vara mänskliga kvarlevor vid Pickesjön i Viared, Borås kommun. 

Ett stort område spärrades av för teknisk undersökning. 

– Det är någon typ av kroppsdelar, men man kan anta att det kan komma från en människa och därför har vi tagit dit tekniker för att göra en grundlig undersökning, och en förundersökning gällande mord har inletts, sa Anders Wennergren, vakthavande befäl i polisregion Väst.

En brottsplatsundersökning tog vid och området spärrades av. Under söndagen gjorde polisen ytterligare fynd, efter att ha sökt med hund i terrängen.

Polisen förtegen

Vad det är man har hittat vill polisen dock inte avslöja.

– Det är fynd i den här utredningen. Jag kan inte specificera det mer än så. Skulle det vara ett brott som ligger bakom detta så vill man inte säga någonting som gärningspersonen kan läsa i tidningen, säger Peter Adlersson.

På söndagseftermiddagen fortsatte man att söka efter spår vid platsen.

Att lördagens fynd verkligen rör sig om mänskliga kvarlevor var vid samma tidpunkt fortfarande inte fastställt.

– Vi vet inte till hundra procent att det kommer från en människa, även om det är mycket som tyder på det. Rättsmedicin får bringa klarhet i saken, säger Adlersson.

SE MER:

Brå:s statistik över anmälda brott ger en överblick av inflödet av ärenden till Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten, Tullverket och Ekobrottsmyndigheten. Det är alltså inte samma sak som faktiskt begångna brott.