En man har hittats död i Göteborg. Polisen misstänker mord. Foto: HENRIK JANSSONEn man har hittats död i Göteborg. Polisen misstänker mord. Foto: HENRIK JANSSON
En man har hittats död i Göteborg. Polisen misstänker mord. Foto: HENRIK JANSSON
En man har hittats död i Göteborg. Polisen misstänker mord. Foto: HENRIK JANSSONEn man har hittats död i Göteborg. Polisen misstänker mord. Foto: HENRIK JANSSON
En man har hittats död i Göteborg. Polisen misstänker mord. Foto: HENRIK JANSSON
En man har hittats död i Göteborg. Polisen misstänker mord. Foto: HENRIK JANSSONEn man har hittats död i Göteborg. Polisen misstänker mord. Foto: HENRIK JANSSON
En man har hittats död i Göteborg. Polisen misstänker mord. Foto: HENRIK JANSSON

Misstänkt mördare fortfarande på fri fot

Publicerad
Uppdaterad

En död man har hittats utomhus i terrängen i en stadsdel i norra Göteborg.

Polisen har nu startat en utredning om mord och uppger att mannen har blivit utsatt för kraftigt våld.

– Det råder inga tvivel om det, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

På söndagsförmiddagen meddelade polisen att mannen identifierats som en utländsk medborgare i 30-årsåldern

Polisen fick larmet vid 10-tiden på lördagsförmiddagen. En kvinna hade då påträffat en kropp i norra Göteborg.

– Det är en man, men vi har ingen ungefärlig ålder på honom och vi vet inte vem det är, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson vid polisen i Region Väst.

Polisen har spärrat av platsen och upprättat en förundersökning om mord eftersom det inte kan uteslutas att personen utsatts för brott.

Polisens tekniker är på plats.Foto: HENRIK JANSSON

Hamnat där nyligen

Polisen skriver på sin hemsida att kroppen har skador som gör att man inte kan utesluta att personen har utsatts för grovt brott.

– Det finns omständigheter som gör att det utreds som mord, säger Kriminalkommissarie Thord Haraldsson som är på plats och deltar i utredningen. 

Vid 15-tiden var man säkra på att mannen blivit bragd om livet och polisen skriver på sin hemsida att mannen blivit utsatt för kraftigt våld.

– Det råder inga tvivel om det. Men vilken typ av skador han har kan jag inte kommentera, det känner bara polisen och gärningsmannen till, säger Thomas Fuxborg.

På söndagsmorgonen var polisen fortsatt förtegen om utredningen men meddelade att mannen identifierats som en utländsk medborgare i 30-årsåldern.

Polisens tekniker på plats

Polisens tekniker var på lördagen på plats och arbetade.

– Det verkar inte som att kroppen har legat där speciellt länge utan den har nog hamnat där i natt eller i går kväll, säger Thomas Fuxborg.

Polisen arbetade tidigt utifrån teorin att kroppen hamnat på fyndplatsen bara några timmar innan den anträffades.

Det var inledningsvis oklart om fyndplatsen och brottsplatsen var identiska.

På söndagen meddelade polisen att platsen där mannen hittades med största sannolikhet också är där han avled.

 

LÄS OCKSÅ: Äldre kvinna hittades nedgrävd – sonen misstänks 

Utreder samband

I går kväll ska det ha varit en fest i en lokal i området. Polisen tittar på om det kan finnas ett samband.

– Det är naturligt. Man tittar så klart på vad som ligger närmast och det gör den här lokalen. Då undersöker man om det kan ha hänt något där som kan sättas i samband med utredningen.

Det är en stor polisinsats på platsen.Foto: HENRIK JANSSON

Polisen har hört några av festdeltagarna men vad som framkom där vill Thord Haraldsson inte uppge.

– Det kan jag inte gå in på men det var inget anmärkningsvärt, säger han.

Det finns ingen misstänkt gärningsman i ärendet.

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER