Foto: JAN WIRIDENFoto: JAN WIRIDEN
 Foto: JAN WIRIDEN
Sofia Dahlström. Foto: ANNA SVANBERGSofia Dahlström. Foto: ANNA SVANBERG
Sofia Dahlström.  Foto: ANNA SVANBERG
Sofia Dahlström

Läs GT för att få lokala granskningar och nyheter

Publicerad

Vi på GT lovar inte att vi ska gå ner i vikt under 2017. Det vi lovar är att vi ska ge er ännu snabbare nyheter från Göteborg och Västsverige, leverera vassa granskningar och även få er att dra på smilbanden med underhållande berättelser ur verkligheten.

Tack för i år - alla ni som läser GT och ni är fler än någonsin! I tider när det är många som undrar över om det kommer finnas tidningar inom några år är det alltså fler än någonsin som vill ta del av västsvenska nyheter via vår app, mobilsajt, läsplatta eller dator. Vi slår rekord efter rekord och har flera veckor under hösten nått över miljonen läsare i mobilen. 

Det gläder oss att ni är så många som är intresserade av lokala nyheter och granskningar.

Vi på GT har som uppdrag att ge er som vill följa nyheterna från Västsverige det allra senaste vare sig det handlar om stormen Urd, tragiska olyckor eller skjutningar.  

Ni som är intresserade av lokala nyheter ska kunna räkna med att vara uppdaterade om ni läser GT oavsett vilken plattform ni väljer. 

Nu inför nya året lovar vi er att vi dessutom kommer fortsätta att roa och oroa precis som vi gjort under året som gått. Getingen kommer alltså även nästa år dansa utanför Ullevi vid de stora evenemangen men rätt så ofta sticker vi till och då är gadden riktad uppåt - mot de västsvenska makthavarna.

Året som gått har bjudit på en rad lokala granskningar och avslöjanden. 

Vi har till exempel granskat stadsdelsförvaltningen i Angered, en granskning som innan jul lett till att två höga chefer fått lämna sina jobb. Det har också varit ett år då lokaljournalistiken hotats på riktigt då Stampen i början av sommaren ansökte om rekonstruktion. 

Anrika tidningar som Göteborgs-Posten, Bohusläningen, Ttela, Hallands-Nyheter och Hallandsposten ingår i den svajande mediejätten. Jag hoppas att Peter Hjörne tillsammans med övriga ledningen nu har hittat en väg ur krisen så att den lokala journalistiken på dessa orter kan leva vidare. Alla titlarna är visserligen våra konkurrenter men vi mår alla bra av en sund konkurrens. Det är redan så många orter i Västsverige som är underbevakade och utan de lokala morgontidningarna försvinner viktig och samhällsbärande information. 

Mediernas och Stampens stålbad är dock inte över än. Jag hyser inga tvivel om att 2017 kommer vara ett supertufft år. Vi på redaktionerna måste ständigt vara på tårna för att fånga er läsares uppmärksamhet samt förtjäna ert förtroende genom den journalistik vi levererar.

Mitt nyårslöfte i år är vi på GT ska bli ännu mer relevanta för er i er vardag här i Västsverige. 

Om vägen är avstängd på grund av en olycka, om det är blixthalka ute eller om en storm är på väg så ska ni kunna läsa det i GT. Vår sportredaktion storsatsar och inviger året med en helt ny satsning på ett lokalt sportprogram gjort för att kunna titta på i mobilen. Tre gånger i veckan kommer ni få senaste nytt om till exempel Frölunda och IFK Göteborg. 

Dessutom kommer vi självklart fortsätta granska makten både här i Göteborg och i resten av Västsverige.

Ladda ner vår mobilapp för Android och Iphone eller följ oss på Facebook så att ni inte missar något.

Ta det nu lugnt i kväll och lova bara sånt ni kan hålla.

Gott nytt år!

Sofia Dahlström
Sofia Dahlström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER