Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Göteborgsgirot ska inte bara bli största cykelloppet - det ska också bli det roligaste

ÄNTLIGEN! På med cykelbrallan och hoppa upp på sadeln.

För nu kan jag äntligen berätta om GT:s nya supersatsning: Göteborgsgirot - inom några år världens största cykellopp - som vi nu startar tillsammans med Gais.

Det här är Göteborgsgirot

Datum: 10-12 maj 2013.

10 maj: Mountainbikelopp.

11 maj: Göteborgsgirot - huvudlopp.

12 maj: Barn- och ungdomslopp.

Bansträckning: Sju mil med start och målgång inne på Ullevi, genom Göteborgs olika stadsdelar och grönområden.

Svårighetsgrad: Medel. Tanken är att de sju milen ska motsvara ungefär samma fysiska prestation som att springa Göteborgsvarvet. Man kan använda vilken cykel som man vill för att ta sig runt.

Tid: Från en och en halv timme upp till fem timmar att ta sig runt - beroende på fysisk form.

Anmälningsavgift: 595 kronor.

Varför gör vi det här? Enkelt. Vi på GT brinner för Göteborg, göteborgarna, vi brinner för hälsa och miljö. Och vi älskar att göra roliga saker med er läsare.

GT har ju i 25 år varit medarrangörer till Göteborgsvarvet, en underbar folkfest, något vi självklart fortsätter med. Och att vi nu utökar vårt hälsoengagemang till att omfatta världens roligaste cykellopp, som går genom alla tio nya stadsdelar för att binda samman staden, helt i linje med Göteborgs stads visioner för 2021, ja mer klockrent än så blir det inte.

Cykel är en supertrend just nu på alla vis. Dels som ett miljövänligt alternativ. Och dels som ett roligt och utmanande motionssätt. Vätternrundans 21 000 platser gick åt på 2 timmar och 45 minuter och Cykelvasans 12 000 platser sålde slut på 26 minuter och 46 sekunder. Så vem som helst förstår ju att det finns plats för fler cykellopp.

Just Göteborgsgirot kommer att bli ett helt unikt lopp, med start och mål på Nya Ullevi.

Det blir ett av otroligt få lopp i världen som går så centralt i en stor stad och som tar oss genom så varierande miljöer. Vi rullar genom citykärna och naturområden, förbi betong och bäckar. På en fantastisk resa genom allt det som är Göteborg.

Genom Delsjön, genom Bergsjön och Angered, över Angeredsbron och över Hisingen, över Älvsborgbron och ut till Frölunda, Ruddalen och tillbaka in till stan via Övre Husargatan, Allén förbi Avenyn och in till Nya Ullevi - på den legendariska arenan där vi både startar och avslutar loppet.

Boka redan nu in lördagen den 11 maj - för det är då vår nya stora folkfest i Göteborg äger rum. Inom en månad öppnar vi anmälningarna. Och redan år ett räknar vi med 5 000 cyklister på startlinjen. Göteborgsgirot är sju mil långt och motsvarar ungefär den utmaning Göteborgs­varvet bjuder på. Det vill säga: JA, du kan också! Självklart kommer vi här i GT att ge dig massor av pepp och inspiration på hur du ska göra för att bli en cykeldrottning eller cykelkung redan i vår.

Göteborgsgirot ska inte bara bli världens största cykellopp, det ska också bli världens roligaste cykellopp.

Självklart kommer vi förutom det stora loppet på lördagen också att bjuda på barnlopp, ungdomslopp, mountainbikelopp och - ett trehjulingslopp för de allra minsta knattarna inne på Ullevi.

Följ vår nya folkfest redan från början. Träning ska vara roligt! Det är då det blir av.

Häng med från början. Gå in på goteborgsgirot.se redan i dag och skriv in din mejladress som en intresseanmälan, så får du nyhetsbrev och information om när anmälningen öppnar.

Vi ses i cykelspåret!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!