Glenn Hysén tycker att man kan ska uppmärksamma sin far på fars dag. Men det är omtanken som räknas – inte presenterna. Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSENGlenn Hysén tycker att man kan ska uppmärksamma sin far på fars dag. Men det är omtanken som räknas – inte presenterna. Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN
Glenn Hysén tycker att man kan ska uppmärksamma sin far på fars dag. Men det är omtanken som räknas – inte presenterna. Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN
Glenns pappa Kurt Hysén, tillsammans med sitt barnbarn Tobias. Foto: ROGER TURESSONGlenns pappa Kurt Hysén, tillsammans med sitt barnbarn Tobias. Foto: ROGER TURESSON
Glenns pappa Kurt Hysén, tillsammans med sitt barnbarn Tobias.  Foto: ROGER TURESSON
Glenn Hysén

Visa farsorna respekt – men skit i presenterna

Publicerad

Nu på söndag är det fars dag och jag vill passa på att tacka min farsa för att han bidragit till att min och min tvillingsysters uppväxt blev så bra. 

Utan mina föräldrar hade jag aldrig lyckats med det jag gjort. 

Uppmärksamma era farsor, men skit i alla presenter – det är omtanken som räknas. 

När jag och min tvillingsyster växte upp så kändes jag mig aldrig otrygg. Vi var inga barn som hade nyckel runt halsen, för morsan var alltid hemma. Vi hade inte så mycket pengar och kunde inte köpa massa grejer men farsan slet som ett djur för att få det att gå ihop och jag är tacksam så in i helvete för att mina föräldrar lät oss bli det vi ville bli och lärde oss behandla andra människor med respekt.

Det är det som är det viktigaste – att man behandlar andra människor som man själv vill bli behandlad och att man är sig själv till hundra procent i alla lägen. Det handlar om en rejäl dos sunt förnuft.

Det sunda förnuftet går i släkten. Jag kommer ihåg att min farfar var helt suverän, en görsnäll gubbe och en fantastisk människa. Det ärvde min farsa av honom och nu hoppas jag att jag lyckas sprida vidare det till mina barn och barnbarn.

Allt det där från min uppväxt har jag gjort det bästa för att skicka vidare till mina barn. Jag har lärt dem att vara sig själva och inte spela pajas. Det spelar ingen roll om man träffar kungen eller om man träffar en uteliggare – det gäller att vara sig själv. Det spelar ingen som helst roll vad personen man träffar heter eller vem den personen är. 

Jag har aldrig fattat hur folk orkar spela spel och göra sig till. Det måste vara grymt jobbigt att hålla reda på om man sagt si eller om man sagt så i olika sammanhang.

Jag måste säga att jag tycker att jag och mina två tidigare fruar har lyckats riktigt bra med våra barn – de har inte blivit några kaxiga jävlar, utan de är jordnära hela bunten.

Det känns riktigt bra att man lyckats med ungarna och att de blivit de personerna de är i dag. Jag är så jävla stolt över varenda en av dem och jag har aldrig brytt mig om vad det ska bli av dem, det enda viktiga är att de gör något, sen får det själva välja vad det är.

Se till att uppmärksamma era farsor nu på söndag. Jag brukar åka hem till min farsa och käka middag, sen kan det bli någon symbolisk gåva som ett par strumpor eller en aftershave, men det är inte det som är det viktiga. 

Jag kan störa mig på allt det kommersiella i dag, folk ska ju tjäna pengar på allt. Varje dag är det någon ny dag där man ska köpa grejer. Fars dag och mors dag i all ära, men en dag är det kanelbullens dag, en annan bananens dag eller prinskorvens dag. Det är helt sjukt tycker jag.

Det värsta exemplet är alla hjärtans dag. Vad är det för trams egentligen? Om man älskar någon så gör man ju det dagligen eller, det behövs väl ingen speciell dag för det eller?

Jag blir görglad när mina barn ringer mig på fars dag, och det räcker alldeles utmärkt för mig. Det är att visa att man bryr sig som är det viktiga, krångla inte till det så jävla mycket.

Ha d' gott! 

 

LÄS OCKSÅ: Här är mina sex bästa tips för att stå ut i höst 

Relaterade ämnen
Glenn Hysén
Glenn Hysén

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER