Morsans lutfisk är det godaste på jul. Foto: PEPEMorsans lutfisk är det godaste på jul. Foto: PEPE
Morsans lutfisk är det godaste på jul. Foto: PEPE
Det går inte att gömma sig i ett hörn eller gräva ner sig i en grop och bara äta sådant som man tror är nyttigt. Foto: HANS DESSER / HANS DESSER / EXPRESSENDet går inte att gömma sig i ett hörn eller gräva ner sig i en grop och bara äta sådant som man tror är nyttigt. Foto: HANS DESSER / HANS DESSER / EXPRESSEN
Det går inte att gömma sig i ett hörn eller gräva ner sig i en grop och bara äta sådant som man tror är nyttigt. Foto: HANS DESSER / HANS DESSER / EXPRESSEN
De som är veganer äter ju bara frön och gräs och allt vad det nu är, men skiter de fullständigt i kostcirkeln då? Foto: ColourboxDe som är veganer äter ju bara frön och gräs och allt vad det nu är, men skiter de fullständigt i kostcirkeln då? Foto: Colourbox
De som är veganer äter ju bara frön och gräs och allt vad det nu är, men skiter de fullständigt i kostcirkeln då? Foto: Colourbox
Glenn Hysén

Veganer äter bara frön och gräs

Publicerad

Den allra godaste maten på jul är lutfisk och äggsås, framför allt när morsan gör det. Det ska man käka på juldagen eller på annandagen.

Fy fan vad det smakar bra, jag älskar det. Det är sjukt gott och bara smälter i munnen.

Det enda som är jobbigt när man ska äta lutfisk är att man ju måste stå lite snett.

Jag är en sådan som tycker att man ska hålla på traditionerna på jul och ett julbord är inget julbord utan skinka, köttbullar, ägghalvor, janssons frestelse och lite revben. Och nu har jag säkert glömt någonting. Men grisfötter äter jag inte för det ser ju bara groteskt ut, det vill jag verkligen betona.

Annars är min favoritmat all typ av pasta och det är jävligt bra att käka när man idrottar. Då är kolhydrater bra. Annars käkar jag också mycket fisk och skaldjur.

Det tycker jag är görgött och det gör väl alla som är från Göteborg?

Nu för tiden har jag dragit ner ganska mycket på kosten jämfört när jag spelade fotboll. Jag äter inte pizza tre gånger i veckan som jag kunde göra förut, men framför allt vräker jag inte längre i mig en massa mackor och skit på kvällarna. Det är A och O och tar man bort det där så är hälften vunnit. Egentligen ska man väl äta fyra-fem gånger om dagen, men det gör inte jag. Jag brukar käka tre gånger om dagen.

 

LÄS MER: Glenn Hysén: Jag träffade mina polare Glenn, Glenn och Glenn

 

Jag tror att det handlar om sunt förnuft och att äta lite av varje är det mest sunda man kan göra. Jag är en person som respekterar alla människor och som jag vet att jag skrivit förut så spelar det ingen roll om jag träffar kungen eller en uteliggare, för jag är mig själv i alla lägen.

Därför tycker jag det är viktigt att alla får göra som de vill och det är upp till var och en vad de vill stoppa i sig. Vill man ge fan i kött och fisk ska man självklart få göra det, men jag fattar inte hur man ska få energin till att orka med då. Man behöver ju lite av både det ena och det andra. De som är veganer äter ju bara frön och gräs och allt vad det nu är, men skiter de fullständigt i kostcirkeln då?

Jag tror det är svårt att vara vegetarian eller vegan om man håller på med idrott.

När jag lirade åt jag i stort sett vad som helst, men då tränade jag sex-sju gånger i veckan. Vissa veckor kunde det bli nio pass. Då spelar det ingen roll vad du äter för du springer av dig det oavsett. Däremot är jag trött på alla de här larmen som kommer hela tiden. Vad fan, de får lugna sig lite nu. Ska man gå till ytterligheter så hittar man något giftigt ämne i en fisk och så hittar man något giftigt ämne i kött och så vidare. Till slut hittar de giftiga ämnen i någon grönsak också. Så jag tror inte att man ska bry sig om alla larmrapporter som man kan läsa om.

 

LÄS MER: Jag höll på att explodera – jag var så förbannad

 

Herregud, man får ta det för vad det är. Det går inte att gömma sig i ett hörn eller gräva ner sig i en grop och bara äta sådant som man tror är nyttigt. Det kan inte vara bra för kroppen det heller.

Till sist kan jag också berätta att jag dragit ner på biran. Förr i tiden kunde det bli bira tisdag, torsdag, fredag och lördag, men nu är det bara fredag och lördag.

För det är trots allt väldigt gött.

Ha d' gott!

Relaterade ämnen
Glenn Hysén
Glenn Hysén

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER