Glenn Hysén

Veganer äter bara frön och gräs

Morsans lutfisk är det godaste på jul.
Foto: PEPE
Det går inte att gömma sig i ett hörn eller gräva ner sig i en grop och bara äta sådant som man tror är nyttigt.
Foto: HANS DESSER / HANS DESSER / EXPRESSEN
De som är veganer äter ju bara frön och gräs och allt vad det nu är, men skiter de fullständigt i kostcirkeln då?
Foto: Colourbox

Den allra godaste maten på jul är lutfisk och äggsås, framför allt när morsan gör det. Det ska man käka på juldagen eller på annandagen.

Fy fan vad det smakar bra, jag älskar det. Det är sjukt gott och bara smälter i munnen.

Det enda som är jobbigt när man ska äta lutfisk är att man ju måste stå lite snett.

Jag är en sådan som tycker att man ska hålla på traditionerna på jul och ett julbord är inget julbord utan skinka, köttbullar, ägghalvor, janssons frestelse och lite revben. Och nu har jag säkert glömt någonting. Men grisfötter äter jag inte för det ser ju bara groteskt ut, det vill jag verkligen betona.

Annars är min favoritmat all typ av pasta och det är jävligt bra att käka när man idrottar. Då är kolhydrater bra. Annars käkar jag också mycket fisk och skaldjur.

Det tycker jag är görgött och det gör väl alla som är från Göteborg?

Nu för tiden har jag dragit ner ganska mycket på kosten jämfört när jag spelade fotboll. Jag äter inte pizza tre gånger i veckan som jag kunde göra förut, men framför allt vräker jag inte längre i mig en massa mackor och skit på kvällarna. Det är A och O och tar man bort det där så är hälften vunnit. Egentligen ska man väl äta fyra-fem gånger om dagen, men det gör inte jag. Jag brukar käka tre gånger om dagen.


LÄS MER: Glenn Hysén: Jag träffade mina polare Glenn, Glenn och Glenn


Jag tror att det handlar om sunt förnuft och att äta lite av varje är det mest sunda man kan göra. Jag är en person som respekterar alla människor och som jag vet att jag skrivit förut så spelar det ingen roll om jag träffar kungen eller en uteliggare, för jag är mig själv i alla lägen.

Därför tycker jag det är viktigt att alla får göra som de vill och det är upp till var och en vad de vill stoppa i sig. Vill man ge fan i kött och fisk ska man självklart få göra det, men jag fattar inte hur man ska få energin till att orka med då. Man behöver ju lite av både det ena och det andra. De som är veganer äter ju bara frön och gräs och allt vad det nu är, men skiter de fullständigt i kostcirkeln då?

Jag tror det är svårt att vara vegetarian eller vegan om man håller på med idrott.

När jag lirade åt jag i stort sett vad som helst, men då tränade jag sex-sju gånger i veckan. Vissa veckor kunde det bli nio pass. Då spelar det ingen roll vad du äter för du springer av dig det oavsett. Däremot är jag trött på alla de här larmen som kommer hela tiden. Vad fan, de får lugna sig lite nu. Ska man gå till ytterligheter så hittar man något giftigt ämne i en fisk och så hittar man något giftigt ämne i kött och så vidare. Till slut hittar de giftiga ämnen i någon grönsak också. Så jag tror inte att man ska bry sig om alla larmrapporter som man kan läsa om.


LÄS MER: Jag höll på att explodera – jag var så förbannad


Herregud, man får ta det för vad det är. Det går inte att gömma sig i ett hörn eller gräva ner sig i en grop och bara äta sådant som man tror är nyttigt. Det kan inte vara bra för kroppen det heller.

Till sist kan jag också berätta att jag dragit ner på biran. Förr i tiden kunde det bli bira tisdag, torsdag, fredag och lördag, men nu är det bara fredag och lördag.

För det är trots allt väldigt gött.

Ha d' gott!