Glenn Hysén

Vart i helvete är vi på väg någonstans?

GT har skrivit flera artiklar om problematiken i Nordstan.
Foto: Henrik Jansson
Foto: LENNART REHNMAN

Vart i helvete är vi på väg någonstans? Jag blir förtvivlad och förbannad och upprörd och är less. Vad är det egentligen som jag betalar skatt till?

Jag läste precis om operatörerna på ledningscentralen på polishuset i Göteborg som sliter häcken av sig, men hinner inte med det de ska göra för att det är för lite personal. När ska höjdarna fatta att det inte får gå till så här?

Jag tycker att det är bedrövligt att polisen ska sitta i det läget och känna sig som skithögar bara för att de inte kan ta fler övertidspass. Men de kan inte göra mer, vi måste ha in fler folk till polisen.

Till att börja med kan man ju höja lönerna. Allt handlar inte om pengar, men de har ju pissbetalt jämfört med många andra. Likadant för lärare, vem vill bli lärare i dag med det klimatet som är i skolorna. Nu säger jag inte att det är så i alla skolor, men vem vill sätta sig där och utsätta sig för massa elever som inte sköter sig?

Jag har varit inne på det förut, men jag undrar var det sunda förnuftet har tagit vägen. 

Den senaste veckan har jag läst flera artiklar om Nordstan som GT skrivit. Tjejerna som jobbar i butikerna berättade att de var rädda när de skulle gå hem på kvällen och jag blir galen och skakar i hela kroppen.

Allt är på väg att rasa. Snart är det fritt spel på Nordstan och alla kan göra vad de vill, för det finns ju ändå inga snutar. Man kan inte skylla på de poliserna som är där för de gör ju så mycket de kan, men skicka in ett stort gäng på kvällen när allt stänger, eller ta in vaktbolagen och låt dem hjälpa till. Det finns väl hur många vaktbolag som helst. Skulle jag vara en idiot som skulle hitta på dumheter så hade jag dragit mig för att göra det om det var fullt med poliser.

Jag förstår tjejen som berättade om sina rädda känslor fullständigt och fattar exakt hur hon känner sig, men det är inte klokt att hon ska känna så. Men snart rycker man väl på ögonbrynen eftersom det här händer varje dag.

Jag skulle gärna gå där inne och gå runtom det får någon att känna sig tryggare. Bara det är någon som syns. Det behöver inte vara poliser eller vakter, det kan vara nattvandrare eller vad som helst. Någonting måste göras åt det. Jag vet inte vilka det är som bestämmer och säger vad vi ska göra och inte göra, men lyssnar politikerna inte på vad folk säger. I det här sammanhanget är det poliser, men det kan lika gärna vara brandmän eller andra. Läser politikerna inte tidningarna eller ser på tv? Vi behöver fler. Både brandmän och poliser.

Det skulle vara kul att se alla lagar vi har, för ibland känns det som att de är från stenåldern. Det behövs nog en hel del nytt som är anpassat till dagens samhälle. Det är näthot och all skit och djävulskap med telefonerna. Lagarna som finns passar inte till den typen av brott. Någonstans i skrifterna måste det bitas i.

Det positiva är att det bara är att applådera alla som orkar hålla på, som poliserna och brandmännen och alla som jobbar på ålderdomshem. Det är positivt att de står ut.

Själv tror jag inte att jag orkat med det. Det är lätt att vara tuff när man inte är inne i det, men hade det kommit fram någon liten fjutt och kaxat sig hade det kanske inte varit lika enkelt. Jag kokar när jag tänker på det.

Det händer så mycket saker så att man blir mörkrädd, hur är det möjligt? Vi betalar hur mycket skatt som helst och vi har det så bra på så många sätt och vis, men när det kommer till det här är jag bestört.

Ha d' gott!