Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Glenn Hysén

Ta en paus från VM – med lite handboll

Mitt i VM-hysterin vill jag pusha för ett en annan grej som pågår i stan just nu – Partille Cup.

Man mår riktigt gott av att se alla kids gå omkring i stan och insupa stämningen, som är helt fantastisk.

I torsdags var jag och tog min dagliga promenad, jag brukar gå någon timme varje dag nämligen. På vägen passade jag på att kila in på Härlanda Park för att kika på en av matcherna som spelades under Partille Cup.

Jag måste säga att det är helt fantastiskt allting. Tänk att lilla Göteborg har världens största handbollsturnering, det är helt sjukt!

Det bästa med såna här evenemang är den otroliga stämningen. Alla är så glada och går omkring med ett stort leende på läpparna, det spelar liksom ingen roll om man vinner eller förlorar. 

Och engagemanget från föräldrarna, som stod där på Härlanda Park och tjoade och tjimmade. Jag smälter fullständigt.

Jag lever mig tillbaka till min egen tid som handbollsspelare, för jag minns hur jävla roligt det var.

På min tid fanns inte Partille Cup, men med HP Warta spelade jag i dåtidens stora turneringar i Norden, som Oslo Cup, Köpenhamn Cup och Irstablixten till exempel. Jag minns inte enskilda matcher, men jag minns allt runtomkring. 

Gemenskapen i gänget var grymt. Man sov över i gymnastiksalar i massa länder man inte hade varit i förut. På nätterna låg vi uppe och tramsade, och här och där hördes en och annan rap och fis. Men lagsammanhållningen var grym och vi ställde alltid upp för varandra. Några av spelarna som var med på resorna var Christer Magnusson, Jarmo Hiltunen och Torbjörn Lundell, som senare blev landslagsmän alla tre. Det blev ju jag också till slut, fast i en annan sport, förstås.

Jag vill uppmana er att passa på att njuta av att lilla Göteborg har den här typen av evenemang. Gå och se en match! Om ett par veckor är det Gothia Cup också, så det är jäkla massa sport med VM och allt, men det är bara att njuta.

Ha d' gott

Glenn

LÄS ÄVEN: Glenn Hysén: Mina 10 bästa tips till superkroppen

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!