Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Spårvagnar är livet – det bästa som finns

Foto: CSABA BENE PERLENBERG

Jag älskar att åka spårvagn – det är så charmigt och smidigt.

Det är enkelt att ta sig fram och är lite unikt.

Men jag fattar inte varför de måste vara så varma på somrarna, det är lite konstigt med tanke på den teknik vi har i dag.

Senaste gången jag åkte svettades jag röven av mig.

Visst, det finns bussar också, men spårvagnarna är något speciellt. De är verkligen grymma.

Förr körde jag ganska mycket bil, men jag har alltid åkt mycket spårvagn. Det är så jäkla skönt och smidigt.

Framför allt på helgen om man vill ta en bira i stan. Då är det ju ett helvete att ta bilen.

Och så är det ju lite unikt, för spårvagnarna finns inte på så många ställen i Sverige.

Jag är inte den som kan exakt alla spårvagnslinjer, men jag kan de flesta. Jag åker ju mest ettan och trean hemifrån och ner till centralen och sällan så mycket mer.

99 procent av gångarna betalar jag när jag åker, men det har ju hänt nån gång att pengarna på kortet tagit slut utan att man vetat om det.

Då blir ju man pissnervös och sitter och spanar efter gubbarna med vit keps. Hur pinsamt vore det inte att åka fast? Det är verkligen inte värt det och jag skulle verkligen inte vilja sätta mig i den situationen.

Men en sak som är konstig och som jag inte fattar är varför det alltid är så jäkla varmt på vagnarna på sommaren. Det är samma sak varje år.

Häromdagen läste jag i GT att det var 24 grader i skuggan och 35 grader på vagnen. Varför kan de inte bara installera luftkonditionering eller fläktar eller nåt? Här hemma är fläktarna på hela tiden.

Det tycker jag verkligen att man skulle kunna fixa på vagnarna, eller att man i alla fall öppnade alla rutor. För som det är nu blir man ju skitsvettig på två sekunder.

Jag kan tycka att det är lite konstigt med dagens teknik, en fläkt i en spårvagn borde inte vara så svårt. Men det kostar väl pengar.

Men överlag älskar jag att åka spårvagn, det är livet.

Det är inte som i tunnelbanan i Stockholm där alla rusar för att hinna med den första, trots att det kommer ett nytt tåg om tre minuter.

Jag vill inte vara elak, men det är skillnad på Stockholm och Göteborg. Stockholm är fint på alla sätt, men där uppe är det en sån hets kring allting. Det är som att allt måste hända direkt.

Koppla av, säger jag.

Ha d' gott!