Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Sommaren handlar om att vara ett barn igen

Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL / GT/EXPRESSEN

Just nu njuter jag av sommaren fullt ut.

Vi tar morgondopp, åker ut med båten, käkar kräftor och dricker bärs i solen.

Jag mår väldigt bra just nu, men det gör jag i och för sig alltid.

Jag och Camilla är och träffar några vänner på Orust. Här badar vi och njuter fullständigt. Det är det sommaren är till för. Som i går när jag och min kompis Mattias och Mia var ute med båten och hämtade kräftor av en fiskare – mitt ute på havet. Det är världsklass.

På kvällen åt vi en underbar middag och tog några bärs i den skymmande solen. I morse vaknade vi och tog ett morgondopp och hoppade från en trampolin. När man står där och studsar, då känner man sig som ett barn igen och det är så jäkla roligt. Det kan man göra trots att corona härjar fritt. Man kan ändå njuta fullständigt.

Det finns också en grej som man kan göra nu mer än någonsin och det är att grilla vad fan som helst. Sätt bara på grillen. Man kan sitta på en uteplats eller var som helst, det räcker med korv och bröd. Det behöver inte vara mer komplicerat. Jag själv älskar grillspett mest, sedan kvittar det vad det är på det. Det kan vara kossor, får eller gris. 

Om inte grillen är framme så är det dags för skaldjur. Tänk på november när man sitter där med en räkmacka. Visst att det är gött, men det är inte lika härligt som en kräfta i juli. På sommaren blir skaldjur helt magiskt. Där sitter man med havet bakom sig och solen i luften. Då njuter man på riktigt.

Här på Orust har vi varit ute en del med båten. Men jag skulle aldrig kunna äga en själv. Det är för mycket jobb och den hade gått i grund efter tre dagar. Jag kan inte med alla skyltar och sånt där. Men att åka båt är härligt och helt underbart på sommaren.

Jag vill också att folk ska sluta upp med det här att man ”måste göra det här och det andra”. Jag tycker man ska koppla av och coola ner. Njut av livet, sommaren och solen. Det är faktiskt inte så svårt.

Ha d' gott!