Foto: Glenn HysénFoto: Glenn Hysén
 Foto: Glenn Hysén
Foto: Glenn HysénFoto: Glenn Hysén
 Foto: Glenn Hysén
Glenn Hysén

Som en helrenovering för hjärnan

Publicerad

Man måste lära sig att kunna slappna av under sommaren – det är hur viktigt som helst.

Jag har precis kommit hem från en kompis i Vetlanda, vi var där i ett och halvt dygn och mådde hur gött som helst. Att sitta på bryggan och tänka på nada är som en helrenovering för hjärnan.

Det går inte att plussa Sverige tillräckligt, det är ett fantastiskt härligt land vi bor i. Det finns mycket skit som händer här också men herregud så många goa platser det finns.

Vi åkte till min kompis Jimmys sommarstuga i Vetlanda i går och jäklar va härligt det var. Stugan, som i och för sig är ett stort hus med tio sovplatser i, ligger precis intill vattnet och det var kanonväder hela dagen.

Vi satt i bastu, hoppade i sjön, satt i bastu, hoppade i sjön, tog ett par bira och bara njöt totalt. Jag är inte världens mest stressade människa men jäklar va gött det var att bara kunna släppa allt, inte tänka på någonting. Inte ens fotboll hade man i tankarna.

Precis när vi kom till stugan fick man känslan av att kunna varva ned totalt och det är livskvalité, det är precis det man ska göra när man har semester. Att sitta på bryggan och tänka på nada är som en helrenovering för hjärnan.

Men.

Det som jag ska komma till är att det handlar inte bara om det här stället i Vetlanda. Den här platsen är Sverige i ett nötskal under sommaren. Det finns många jävligt goa ställen att vara på. Man låter som en patriot men jag är jävligt stolt över att vara svensk.

Och att kunna slappna av och må gött borde de flesta klara av att göra. Kanske inte alla, eller jo fan, det ska alla klara av. Oavsett vad du jobbar som eller sysslar med borde man klara av att tillåta sig att koppla av ett dygn eller två. Det är jävligt viktigt.

På lördag åker jag till Grekland och ett ställe som heter Skiathos. Det ska bli jävligt gött att koppla av i solen där borta också men det är inte samma sak som här. Där kommer det hända en massa grejer och folk kommer springa över allt. Det här stället som vi var på i Vetlanda var det knäpptyst. 

Det var bara vi och en familj till som var med och de hade en liten grabb med sig.  Tyvärr var han Unitedsupporter och farsan också. Men det var jävligt lugnt och stilla ändå.

Men Grekland blir härligt. Jag har aldrig varit där på semester. Jag har spelat match där en gång mot Panionios om det var 1980 eller 1981, men nu blir det första gången man kan ligga och koppla av i solen.

Men jag hoppas att det finns någon sportbar eller något där. Blåvitt möter ju AIK den 10 augusti och den måste jag se. Jag är ingen sån där teknisk snubbe som kollar på mobilen eller så, utan jag kommer leta febrilt för att hitta en bar. Sen får jag väl kanske sticka dit en tjuga eller något så att de slår på matchen.

Och när jag kommer hem från Grekland hoppas jag att sommaren är kvar i Sverige en stund till. Men det återstår väl att se hur det blir med den saken. 

Resten av sommaren har jag faktiskt bokat upp mig för ett tv-program. Från den 17 augusti till den 17 september kommer jag att vara där. Men mer än så får jag faktiskt inte säga just nu..

Ha d' gott!

Relaterade ämnen
Glenn Hysén
Glenn Hysén

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER