Glenn Hysén

Sådana jävla svin måste sättas åt!

Det handlar om civilkurage att man vågar reagera! (Bilden är taget vid ett annat tillfälle)
Foto: / DAVID ÄPIDLEN
Linn Norberg, 38, var på väg hem under tidiga morgonen när hon blev brutalt överfallen av en okänd man.
Foto: Privat

Jag hade ingen aning om det förrän jag fick höra det bakvägen via medierna. Att det överhuvudtaget kan inträffa. Man blir mörkrädd.

På natten till söndagen attackerades min svärdotter Linn av en okänd man.

Vad är det för jävla idioter?!

Linn är en tuff tjej, att hon går själv på stan mitt i natten förvånar mig inte ett dugg. Men det här hade kunnat gå hursomhelst.

Min son Alex möter ofta upp henne. Nio gånger av tio möter han henne på vägen och det går tillsammans, denna gång hade han sonen att ta hand om.

Så händer det här. Man blir frustrerad, förbannad, vansinnig.

Det är förmodligen inte första gången heller.

Hon slog tillbaks, kämpade och skrek och det vara någon som öppnade ett fönster i närheten. Det var tur. Annars vet man ju inte vad som hade hänt.

Att inte fler reagerade. Det måste ha låtit över hela området när hon skrek. Jag förstår att folk är rädda, men ska vi få tag i de här personerna så måste man våga ställa upp. Det handlar om civilkurage att man vågar reagera!

Sånna svin ska sättas åt, men det är inte lätt.

Men man måste lägga ner lite jobb på att få fatt i de här personerna. Har han gjort det här en gång, så kommer han göra det igen.

Man är inte helt frisk i hjärnan om man gör så här.

Det kan inte ha handlat om något annat än ett våldtäktsförsök, men han gick på fel brud.

Man läser ju om det jämt och ständigt. Det känns hemskt att det är så men det händer något skit varje dag. Helt plötsligt har man det inpå sig och det trodde man ju aldrig.

Man blir chockad och vansinnig. Man vill ta det i egna händer, men det funkar inte. Det är klart att man funderar vidare på vad som kunde ha hänt.

Min son är en väldigt sansad person. När jag pratade med honom någon dag efter var han ganska lugnt. Men jag kan se han framför mig, han var säkert på väg ut genom dörren så fort han hörde vad som hänt.

Det här är nog en händelse som aldrig lägger sig helt. Har det hänt en gång så sitter det nog kvar resten av livet.

Det är inte riktigt klokt. Själv har jag aldrig riktigt funderat över det. Att man inte skulle kunna gå själv mitt i stan på natten. Det kan vara för att jag sällan går just själv, man är ju alltid med några kompisar.

Det är inte så att jag kommer vara livrädd för att gå på stan efter detta men man tänker naturligtvis på det.

När jag pratade men Linn var hon förbannad. Hon har blivit mer hatisk, vilket jag förstår.

Hon vill att det fanskapet ska åka dit, så ingen annan behöver utsättas för samma sak.

Hon berättade att när han försökte dra av henne tröjan så tog och tag och drog honom hårt i håret. Det borde finnas DNA under hennes naglar och på hennes kläder. Då kanske de kan sitta dit honom, hon kommer ju även ihåg hur han såg ut.

Polisen har bra med kött på benen för att få bort honom från gatorna.

Linn har skinn på näsan. Hon är en riktig tuffing. Hon slogs och sparkades för att komma undan. Han gick på fel dam där och de blev inte så enkelt för det jävla kräket.

I slutändan är det viktigaste att hon inte kom till skada.

Ha d' gott

Glenn

FAKTA

varje fredag i GT