Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Rent spelmässigt var Blåvitt klasser bättre än Djurgården

Glenn Hysén är optimistisk inför framtiden.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Det blev ingen medalj för Blåvitt för den här gången, men det ser ändå riktigt bra ut för gubbarna.

Jag blev väldigt glad över beskedet att Poya Asbaghi stannar kvar som tränare, han har bevisat att han har en idé som fungerar.

Jag hoppas bara att alla gubbarna kommer stanna kvar till nästa säsong.  

Även om Blåvitt inte slogs om någon medaljplats så var de rent spelmässigt mycket bättre än både AIK och Djurgården, men likt förbannat har de ändå torskat matcherna. Men fortsätter de bara på den här vägen så kommer det gå väldigt bra. 

Det var många som var skeptiska mot Poyas spelidé, även jag, men man har ju märkt under säsongen hur bra de är på fotboll. Det är kul att titta på dem.

Problemet är bara att de aldrig får behålla sina gubbar, det går ju aldrig att bilda ett lag då. Men det är ju pengarna som styr. Kolla på bara Benjamin Nygren som stack till belgiska Genk inför den här säsongen. Han har ju knappt fått spela en enda gång, knappt ens fått sitta på bänken.

Visst, han tjänar ju mycket pengar och det är ju bra, men han skulle nog må bra av att komma tillbaka till Göteborg igen, kanske göra ett år och sen ge sig ut i världen igen. Det är många som gör det, kolla bara på mig. 

Som sagt, så länge de behåller sina gubbar kommer det gå vägen. 

Sen hade det inte varit fel att ta in en grym spelfördelare som håller mitten. Vi har ju fighters där i dag, men kanske hitta en person som Stefan Rehn även om de gubbarna inte växer på träd. 

Även en spelare som gör lite mål där framme. Vi har ju Robin Söder som är väldigt bra, han gjorde ju 14 mål den här säsongen, men det räcker inte i dag. Man behöver en spelare till som är målfarlig.

Annars ser det väldigt bra ut till nästa säsong. 

Jag har fortfarande den senaste matchen mot Östersund färskt i minnet när vi vann med 7-1 på hemmaplan.

Jag är väldigt förväntansfull till nästa år. Ska man gå på vad man sett under året så finns det inget som tyder på att det skulle gå sämre, snarare tvärtom. Får gubbarna bara spela tillsammans plus någon förstärkning så ser det jävligt bra ut. 

Det finns ju en risk att tappa Giorgi Kharaishvili, jag skulle ha köpt honom i alla fall.  Men jag hoppas att de inte tappar honom eller någon av de andra spelarna.  

Ha d' gott!