Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Glenn Hysén

Påsk är mysigt – men jag vet knappt vad man firar

Glenn Hysén ska till ett par kompisar på påsken.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL

När jag var liten handlade påsken om att kasta smällare och bränna påskbrasor.

Nu handlar det mer om ägg, påskmiddag och att ha det gött.

Påsken är mysig – men jag vet knappt vad det är vi firar.

I år ska jag och Camilla på middag hos ett par kompisar.

Det är väldigt olika vad vi brukar göra på påsken, det skiljer sig från år till år. Ibland är vi med barnen och barnbarnen, men det är inte riktigt som det var tidigare. Alla har så mycket att göra själva och det har jag inga problem med.

I år ska vi hem till några kompisar på långfredagen. Där ska vi äta god påskmiddag och ha det gött. Det är rätt kul, för mannen i paret är United-supporter ut i fingerspetsarna.

Att det funkar är kul, trots att vi håller på olika lag. Man lär ju sig att inte tycka så bra om United när man spelar i Liverpool, så det blir lite tjat. Men det är mest gliringar, sen är det bra.

Förr handlade påsken för mig om att man skulle ut och kasta påsksmällare och bränna påskbrasor. En gång när jag var 17-18 år var jag hemma hos en kompis på påsken.

Av nån anledning kastade han en kinapuff till mig när vi var i deras hus, och jag fattar inte varför, men jag bestämde mig för att skjuta till den på volley ut i trädgården. Men då gick den åt fel håll och smällde inomhus så att den brände sönder en matta.

Just i tillfället kändes det perfekt, men polarens farsa var inte helt nöjd efteråt. Numer är jag inte så mycket för det där, inte mer än med barnbarnen.

Samtidigt pratas det mer om att djur som hundar och katter blir livrädda när det smälls smällare, så det blir lite mindre av den saken på grund av det. Det får man respektera.

I stället blir det mycket ägg – och så brukar vi ha nån stek av nåt slag. Fråga mig inte vad den heter, jag är totalt värdelös på mat, men det är gött med kött.

Jag tycker det är mysigt med högtider, men det får inte gå till överdrift. Man vet ju knappt vad det är man firar, även om man har gått 150 kristendomlektioner.

Självklart hade jag gärna firat den här påsken med barnbarnen, men det är inte alltid det passar för dem. De har sina egna grejer och kompisar och man får ta hänsyn till vad de ska göra också.

Jag har inga som helst problem med det, för man kan träffa dem vilken helg som helst.

Ha d' gott!