Dan Corneliusson, Glenn Hysén Johnny Ekström och Hans Mosesson under matchen mot Gatans lag. Foto: HENRIK JANSSON
Dan Corneliusson, Glenn Hysén Johnny Ekström och Hans Mosesson under matchen mot Gatans lag. Foto: HENRIK JANSSON
Glenn Hysén

När Oldsberg ringer – då ställer man upp

Publicerad

För några veckor sedan ringde Ingvar Oldsberg och undrade om jag ville vara med i en välgörenhetsmatch. När Ingvar ringer, då är det bara till att ställa upp.

Det var verkligen ingen världsfotboll som vi presterade men jävlar vad kul vi hade. Förhoppningsvis drog vi in tillräckligt med pengar till Gatans lags VM-resa.

Förra gången vi samlade in pengar till Gatans lag var för fyra år sedan men då spelade vi på Heden och det var dessutom elvamanna-plan. 

Nu spelade vi på parkeringen vid Stora Teatern och det fanns inga planer på att glidtackla på asfalten om jag säger så. 

Förutom Sofia Dahlström som sprang så in i helvete så hade vi inte det mest rörliga laget. Dan Corneliusson hade ett dåligt knä och Johnny Ekström springer inte direkt ihjäl sig. Men även om rörelsemönstret inte är som förr så ser man att såna lirare fortfarande har bolltouchen och blicken.

I mål hade vi Hans Mosesson, eller Ica-Stig som han mer är känd som, och det är en riktigt go gubbe men någon vidare målvakt var han inte. Jag tror knappt han räddade en boll.

 

LÄS MER: Här skäller Glenn ut Ica-Stig: "Är du helt jävla kass i hjärnan"

 

Vår coach var komikern och imitatören Jörgen Mörnbäck. Han sa inte så mycket själv utan imiterade mest förbundskaptener. Ett tag var han Erik Hamrén men sen gick han över till att vara Olle Nordin. Det var nästan så att man blev helt vimsig.

Det andra kändislaget var ett rätt skapligt gäng med tre gamla fotbollsspelare i laget. Kennet Andersson var coach och sen hade de Thomas Ravelli i mål men även Pontus Kåmark. De hade även Magnus Wislander som inte bara är duktig på handboll utan även fotboll.

Längdhopparen Erica Johansson lirade för det andra kändislaget och jag har spelat med henne förut på massa välgörenhetsmatcher. I alla år har hon sagt att hon inte är så bra på fotboll men det stämmer inte överhuvudtaget. Sista gubben i det laget var Janne Josefsson

Janne Josefsson alltså, han hade nog 38 frilägen och brände alla. Men vilken suverän kille. Man har ju sett att han kan bita i från på tv men en mer snäll och trevlig kille får man leta efter. Han är lite äldre än mig men precis som jag uppväxt i Biskopsgården.

Vårt lag förlorade varenda match men det spelar ingen som helst roll. Vädret var helt kanon och det var riktigt mycket folk som kom för att titta. 

Gatans lag var riktigt duktiga och man såg på killarna och tjejerna hur kul de tyckte att det var. Man kan bara tänka sig hur mycket betyder för spelarna som tidigare haft problem men som nu är på väg upp.

Men förutom vi som spelade så var det flera personer och sponsorer som ställde upp.

Ingvar Oldsberg var den som startade hela grejen och det är en gubbe jag haft ett bra förhållande med i alla år. Sen hade vi gamla brottaren Eddy Bengtsson som gick runt med en insamlingsbössa och sålde lotter. Kjell Bergqvist och Ralf Edström var också på plats. Kjelle sålde glass och Ralf var korvgubbe.

Sen får man bara hoppas att det kom in massa pengar så att Gatans lag kan åka i väg till Oslo för att spela VM. Men det var en riktigt rolig dag och ett stort tack till alla som kom och tittade och bidrog.

Ha d' gott!

Relaterade ämnen
Glenn Hysén
Glenn Hysén

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER