Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Glenn Hysén

Mitt i all skit behöver varje människa relaxa

Glenn Hyséns bästa Disneyfilm är Djungelboken. Foto: Disney

Nu kommer vi in i en period som är grå och trist och som många tycker är jobbig.

Då kan man ju slå på tv:n och ha lite roligt - och se på tecknat.

Sätt dig vid en öppen eld, tänd några levande ljus och slå på lite Disneyfilmer. Det är grymt.

HÄR ÄR MINA TECKNADE FAVORITER

1. Djungelboken

Baloo och gänget, fy fan vad gött. "Djungelboken" är den bästa filmen av dem alla. Visst, "Djungelboken" är gammal. Men den är ändå världsklass och kommer överleva i många år till.

 

2-4. Ice Age

Jag har sett ettan, tvåan och trean. De är lika roliga allhop och alla är med på min lista. Det är samma karaktärer som är med och man kan inte säga att det är någon av filmerna som är bättre än någon annan. Så länge Sid är med är det lugnt, han är bara så go.

 

5. Hitta Nemo

Den är grym – framför allt Doris. Det är en blå fisk som är så tankspridd. Det är hon som ska hjälpa till att hitta Nemo. "Hitta Nemo" är jättebra på alla sätt. Kanon!

 

6. Toy Story

Det är Woody, trädockan med cowboyhatt. Han är görgo. Och så finns det en kille till som jag inte kommer ihåg vad han heter. I en av filmerna åker han i golvet och kroppsdelarna flyger åt alla håll. Så han får plocka upp allting och sätta på plats: Öron och huvudet och allt. Det är grymt!

 

7. Askungen

Jag gillar framför allt när mössen sjunger och syr en klänning till Askungen: "Hela dan får hon arbeta, hon får jobba hon får streta, na na na na na na na na". Och så vidare. Det är en sådan episod man bara sitter och väntar på i en film.

 

8. Lejonkungen

Timon och Pumba är de som gör halva filmen. Timon är en liten surikat som lever i djungeln och Pumba är ett vårtsvin. Pumbas röst spelas av Jan Rippe, i Galenskaparna.

 

9. Kung Fu Panda

Det var så länge sedan jag såg den och jag vet inga karaktärer mer än själva pandan. Men han är jävligt rolig och det räcker långt. Det finns ingen riktig handling förutom att det är en panda som ska lära sig karate. Allmänt roligt, alltså.

 

10. Bernard och Bianca

Det är enbart för albatrossen Wilbur, han som driver flygbolaget. Det är en fruktansvärt rolig gubbe. Jag skrattar bara jag tänker på honom.

Har man uppfostrat fem barn som jag så har det blivit tecknade filmer hela tiden. Jag är ju lite skadad, så jag tycker att de där roliga jävla filmerna är fantastiska.

Vill du kan du slå på en vanlig komedi, men själv älskar jag tecknat. Även om det är barnfilmer så är de så bra - jag har kollat på tecknat i alla år och kommer aldrig någonsin sluta.

November är en period som många tycker är jävligt tråkig, men jag fattar inte varför det ska vara extra tråkigt nu. I det här landet är det ändå nästan samma sketväder året runt.

Varför ska man deppa ihop bara för det?

Bli lite barnslig för fan. Gå in och sätt dig i ett rum. Slå dig ner i soffan och se på tecknat och skratta. Det händer ofta att jag gör det. Jaja, herregud.

Jag älskar Disney och alla andra tecknade och animerade filmer. Det finns hur många bra som helst. Filmerna i sig är görbra, men framför allt finns det i varje film någon som är den där roliga typen som man fastnar för.

Den bästa filmen av dem alla, det är "Djungelboken".

Baloo och gänget, fy fan vad gött. Jag minns när jag var liten, då var "Djungelboken" en av de allra första filmerna jag såg. Det var tillsammans med farsan på Avenyn, på en biograf som hette "Spegeln".

Jag kan känna igen mig lite i Baloo. Det vette fan om jag är lika stark som honom, men vi är båda lite lattjo lajban och tar dagen som den kommer. Han är en riktigt go karaktär. Skulle jag vara ett djur skulle jag vilja vara Baloo, det kan jag säga. Och så har vi gamarna som sitter och sjunger, King Louie, apan...

Visst, "Djungelboken" är gammal. Men den är ändå världsklass och kommer överleva i många år till.

Tvåa på min lista är "Ice Age". Ni vet, med det där murmeldjuret Sid. Jag skrattar röven av mig när jag ser den jäveln. Sedan har vi ekorren som jagar sin nöt hela tiden. Scrat, heter han. Det är så jävla sjukt. Man kan kanske inte säga så, men de är sötfula. Och så är de görroliga när det går åt helvete för dem hela tiden.

Jag har sett ettan, tvåan och trean i "Ice Age". De är lika roliga allihop och alla är med på min lista. Det är samma karaktärer som är med och man kan inte säga att det är någon av filmerna som är bättre än någon annan. Sedan blandar jag ihop dem och vet inte exakt vilken som är vilken. Jag tror att det är tvåan som slutar med att de åker i väg i en båt och de här dårarna tror att de är fladdermöss. De hänger med svansarna uppe i trädet och håller på. Fast så länge Sid är med är det lugnt, han är bara så go.

Resten av filmerna i listan står inte i någon ordning, utan ni får placera dem hur ni vill.

En av dem jag också vill lyfta fram är "Hitta Nemo". Den är grym - framför allt Doris. Det är en blå fisk som är så tankspridd. Det är hon som ska hjälpa till att hitta Nemo. Den svenska rösten görs av Ulla Skoog, den engelska av Ellen DeGeneres och det går lika bra oavsett språk. "Hitta Nemo" är jättebra på alla sätt. Kanon!

Mitt råd är alltså att sätta på lite tecknat för att bara ha det lite roligt en stund.

Mitt i all den skit som händer behöver varje människa relaxa och njuta lite.