Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Glenn Hysén

Mitt bästa vårtecken är när allsvenskan startar

Att gå en timslång runda och sedan sätta sig på en uteservering och ta en kall bira, det är jättegött, skriver Glenn Hysén. Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

I veckan var det vårdagjämning.

Jag är ingen vårgubbe på det sättet, för mig spelar det ingen roll vilken årstid det är, men det är klart att det är gött att kunna sitta på uteserveringar.

Och så drar ju allsvenskan i gång. Det är vår för mig.

Jag är egentligen ingen vår-, sommar-, höst- eller vintergubbe. För mig spelar det ingen större roll vilken årstid det är och det är bara att rätta sig efter vädret.

Det är ingen idé att lägga energi på sånt som man inte kan påverka. Jag har nog sagt det hundra gånger, varför ska man lägga energi på väder och vind?

Men det är klart att det är gött med vårsol. Att gå en timslång runda och sedan sätta sig på en uteservering och ta en kall bira, det är jättegött.

Man kan givetvis ta en kaffe eller ett glas mjölk om man vill det också, det måste inte vara öl, men det är rätt gött att ta sig en bägare.

Där jag bor i Lunden finns ingen riktig uteservering att sitta på, men vi brukar gå ned till svingeln och sitta där. Där är det sol dygnet runt.

Att sitta utomhus även om det är med en jacka eller filt är underbart. Men som sagt, jag står inte och faller med vädret.

Men för mig är våren fotboll. Det är då allsvenskan drar i gång vilket man gått och väntat på. Det minns jag också från min egen karriär, hur gött det var att komma från grusplanerna.

Det är helt suveränt.

För mig är våren fotboll. Det är då allsvenskan drar i gång vilket man gått och väntat på, skriver Glenn Hysén. Foto: NILS JAKOBSSON / © BILDBYRÅN

Tyvärr är ju utgångsläget för Blåvitt inte så värst kul i år, men det är bara att bita ihop. Supportrarna måste ha lite tålamod för resurser att få de bästa spelarna finns inte.

Tålamod är ordet som behövs.

Nåt annat jag förknippar med våren är när hundbajset kommer fram när det töar. Även om det är äckligt så är det ju ett vårtecken, för då känner man att värmen är på väg.

Men som sagt:

Jag är ingen person som skiner upp mer för bara för att det är vår. Det blir gött väder, men det är inte så att jag står och faller med det.

Skulle det ösregna får man rätta sig efter det. Det är inte så jäkla märkvärdigt.

Samtidigt har jag full förståelse för dem som mår bättre när det är varmt. Kanske speciellt äldre som har problem med leder och sånt. Jag fattar att folk tycker att det är goare.

För egen del avlider jag inte om det är lite kallt. Jag kanske också kommer dit nån gång, men just nu funkar det.

Ha d' gott!