Glenn Hysén gillar Håkan Hellström. Foto: ANDERS YLANDER
Glenn Hysén gillar Håkan Hellström. Foto: ANDERS YLANDER
Glenn Hysén

Människorna och humorn här i Göteborg är bara bäst

Publicerad

Människorna och humorn här är bara bäst.

Närheten till havet och att det inte är några avstånd till nånting är också suveränt.

Här listar jag de bästa sakerna med Göteborg.

1) Uteserveringarna

Det finns inget bättre än att sitta på en uteservering nu när det är varmt. Eftersom jag är uppvuxen på Hisingen går jag gärna till Eriksberg och Lindholmen. Där är det sol i stort sett hela dagen och det är kanon att det är så nära vattnet. Normaldagar så käkar man en glass. Är det en fredag eller lördag så blir det definitivt en bira.

2) Nära till allt

Något av det bästa är att det inte är några avstånd här. Stockholmarna får ju åka mil för att komma dit de ska. Men här är allt så nära. Det räcker ju med att hoppa på vagnen till Saltholmen så är du där vid havet. Det är väldigt enkelt allting, så är det ju.

3) Ullevi

Göteborg har blivit en stad att räkna med. I dag får vi hit storlag som spelar matcher på Ullevi. I sommar är det Inter mot Chelsea. Att den här förhållandevis lilla staden får såna evenemang är grymt. 

Och så kommer jätteartister. Coldplay kommer hit, Iron Maiden och Michael Jackson har varit här. Och Bruce Springsteen. Det måste ju betyda något, att de gillar att komma hit menar jag. Den bästa konsert jag någonsin sett var Robbie Williams. Det var helt sjukt, ett sånt drag. Det slår allt jag sett. Och Håkan Hellström var nästan lika bra.

 

LÄS MER: Glenn Hysén: "Göteborg är inte jävligaste platsen att bo på"

 

4) Liseberg

Jag var på Liseberg tillsammans med Tobbes (sonens) barn. Det var jättegött väder och det bara strålade ur ögonen på ungarna. Det är det klass på. Jag åker allt också. Men visst, om jag åker grejerna som bara kör runt, runt, runt så får jag spykänslor direkt. Upp och ner funkar det hur bra som helst. Men när det går runt är det ett helvete. När man åkt slänggungan 73 varv så kommer man ut som en snurrig idiot.

5) Barerna

Grindstugan vid Trädgårdsföreningen är kanon. De kör sån där 80-talsmusik. Partypatrullen är där och spelar. Där känner man sig mer hemma än på en nattklubb där det bara är skrekmusik och man inte hör vem som sjunger. Sen kan man ju inte prata med varandra heller.

Om det gäller fotboll är Paddingtons bäst. Atmosfären är grejen. Där finns engelsmän, irländare, skottar och allt möjligt. Det är görmysigt. 

6) Lunden

Här, där jag bor, kan man se ut över hela stan. Från Liseberg till Älvsborgsbron. Och allt som man behöver finns ju här. Det finns restauranger med kinesiskt och italienskt käk. Och det finns pubbkäk. 

Jag behöver aldrig ta mig in till stan ens. Visst, Avenyn är ett fint ställe. Men det är alldeles för mycket folk där. Det finns ju inte en ledig stol så långt ögat når. Då är det bättre att hålla sig hemma i Lunden. 

 

LÄS MER: Glenn Hysén: "Vem kan svara på vad katedralen i Bologna heter?"

 

7) Människorna

Alla är så avslappnade här. Det finns en ärlighet, folk är ärligt goa. Det säger även folk utifrån. Det är inget snack om det. Vi är goa gubbar och goa damer. Inget ont om Stockholm nu, men där är det en helt annan mentalitet. Folk springer ju överallt. De kommer ner i tunnelbanan och det står en minut till Farsta och nästa om tre minuter. Men alla ska med det första tåget. De rusar dit. Det är den stora skillnaden.

8) Humorn

Humorn är ju viktig här. Utsocknes kan väl tycka att det blir för mycket av det goda. Men faktum är att om man skrattar mycket så mår man mycket bättre. Det var samma sak när jag bodde i Liverpool. Nedlagda varv och goa gubbar. Exakt samma mentalitet. Det var därför jag trivdes så bra. Göteborg, det är Sveriges Liverpool det.

Ha d' gott!

Relaterade ämnen
Glenn Hysén
Glenn Hysén

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER