Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Många arenor i den här stan måste göras nåt åt

Scandinavium behöver fräschas upp, anser Glenn Hysén.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Det finns många arenor i Göteborg som det måste göras nåt åt.

Till exempel måste Scandinavium förnyas – och samma är det med de båda Ullevi.

Jag vet inte om politikerna har andra prioriteringar, men man får inte rucka på idrotten.

Gör man nåt för idrotten betyder det så mycket för så många människor.

Arenafrågan i Göteborg är en het potatis och det känns som att det är nya bud varje dag, men många arenor i Göteborg måste fräschas upp och snyggas till. Vi har många arenor som är rätt bra i den här stan, men nåt måste göras åt dem.

Det är ett kanontryck inne i Scandinavium, men den är gammal och behöver byggas om, och samma är det med Ullevi.

Vi vill så klart fortfarande ha kvar konserterna och allt det där, men ta bort löparbanorna för att få det lite mer intimt. Bygg om den. Löparbanorna fyller ju ändå ingen funktion, det är väl ingen som löper där. Slottsskogsvallen och Friidrottens hus finns ju redan.

Frölundaborg är också väldigt fin, men måste förnyas.

Även Valhallaområdet måste fräschas till. Herregud, planen fanns ju där redan 1978 när jag lirade med Blåvitt. Det måste förnyas, fräschas till och bli modernare.

På Heden har det snackats om att byggas bostäder. Är de dumma, eller? Vad händer då med alla skolor som bedriver gymnastiklektioner där, och vad händer med Gothia cup? 

Och vem skulle ha råd att bo där, mitt i stan? Nu vet jag inte hur ritningarna ser ut, om de faktiskt ska byggas eller inte, men det har varit snack om det.

Det är också väldigt tråkigt för Redbergslid som just nu får spela i Scandinavium eftersom de rivit Lisebergshallen. Hur kul kan det vara att spela där inför 800 åskådare?

Det behövs verkligen en ny handbollshall i centrala stan, för jag kan förstå om de inte vill spela i Partille arena som Sävehof gör.

Glenn Hysén vill se att Gamla Ullev byggs om – för akustikens skull.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Men framför allt måste det göras något åt Gamla Ullevi. Den är ju ny och fin, men det måste göras något åt akustiken där inne genom att bygga om taket eller nåt sånt.

Min senaste fotbollsupplevelse var på Tele 2 Arena när Hammarby spelade och det trycket där var helt enormt. Det måste gå att få till något liknande på Gamla Ullevi också, för Blåvitts supportrar är fantastiska. De får bara inte rätt förutsättningar.

Men allt handlar så klart om pengar. Jag vet inte om politikerna har andra prioriteringar, men även om man inte är en sportidiot måste man förstå att idrott betyder så mycket för så många människor.

Jag säger inget om att någon kanske också vill ha ett nytt, modernt museum eller nåt, men vad fan, idrott är stort. Jag förstår om det finns folk som inte gillar idrott, men det är en stor grej med många involverade. Det får man inte rucka på.

Ha d' gott!