Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Kungen är helt fantastisk – vilken go gubbe han är

”Kungen är helt fantastisk”, skriver Glenn Hysén.Foto: JOHAN JEPPSSON/TT
Hela kungafamiljen samlad.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Man kan tycka vad man vill om att vissa människor föds in till att bli kung eller drottning.

Men vår kungafamilj är riktigt härlig och visar gång på gång att de är mänskliga.

Kungen är dessutom helt fantastisk, vilken go gubbe han är.

Det känns som att det alltid diskuteras om monarki och ifall man tycker om det eller inte. Jag tycker det är jättepositivt och jag tycker om vår kungafamilj.

Sen kan jag förstå kritiken mot att man föds till att bli kung eller drottning. Men det väl inte deras fel? De har inte valt det.

Ta kungen till exempel. Han är ju född till att bli kung. Jag tror inte att han från början ville vara det, han är ju precis vilken annan människa som helst annars.

Nu på senare år har han blivit lite mer varm i kläderna, för i början kändes det inte som att han ville vara kung. Jag minns när han var i Arboga och skulle hålla ett tal och han hälsade: ”Kära örebroare”. Det hade jag med kunnat göra, men det bevisar ju bara att han är mänsklig och att han inte är någon utomjording.

Jag tycker hela familjen är hur go som helst och det går inte att tycka illa om någon av dem. Men kungen är min favorit. Av det man har sett och hört så verkar han vara en riktigt go gubbe.

Jag har personligen aldrig träffat kungen men hade min chans år 1988 när jag blev bjuden till kungliga slottet för en middag. Hovets dåvarande presschef Elisabeth Tarras-Wahlberg frågade mig om jag ville prata med kungen.

Jag blev helt paff och undrade varför jag skulle vilja prata med honom. Vad vill han mig? Så jag gjorde aldrig det. Det är få saker jag ångrar i livet men det är en av de sakerna jag ångrar än i dag. Jag skulle gärna vilja träffa kungen.

De verkar ha en god sammanhållning i familjen och vara ett gött gäng. Men jag hade aldrig velat vara i någon av deras kläder. Det är nog inte lätt. Men de sköter det jävligt bra.

Alla uppdrag som de måste gå på och alla tal som de måste hålla, det hade jag aldrig klarat. Så länge jag hade haft Camilla bredvid mig kanske det hade gått. Men jag hade aldrig klarat av att vara så prydlig och så duktig hela tiden.

Jag kan dock tycka en sak om Drottning Silvia: Har man varit i Sverige så länge som hon har varit, så tycker jag att man borde kunna bättre svenska. Jag har inget emot henne och jag tycker att hon är härlig, men hon representerar ändå Sverige.

Men släpp kritiken mot kungafamiljen nu. Vi har det grymt bra med det gänget.

Ha d' gott!