Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Jag tror Jakob Johansson kan styra upp hela skiten

Jakob Johansson är tillbaka i IFK Göteborg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Jakob Johansson.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
IFK Göteborg spelar i allsvenskan.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Jag tror att Jakob Johansson är en ledare som kan styra upp hela skiten.

Och sen Alexander Farnerud som också är klar för blåvitt. 

Han är en fantastisk vänsterfotad spelare och jag hoppas han har motivationen även fast han är 36 år.  

Jag tycker att det är ett jätteköp med Jakob Johansson. Det är kanon. Han är en ledare och om han kommer in i bilden blir han den viktigaste i truppen. Sedan också Alexander Farnerud som är klar för blåvitt. 

Alexander är en fantastisk vänsterfotad spelare och jag hoppas han har motivationen trots att han är 36 år. Men det kan vara svårt när de andra gubbarna man möter kanske är kvickare. När jag själv kom till GAIS från Liverpool så tänkte jag att det här inte skulle vara några problem. Men det var det. 

Det här med vänsterfotade spelare som Alexander, det är lite speciellt. Jag är inte det själv men min son Tobias är det. Messi är till exempel också vänsterfotad och jag kan inte komma på någon annan just nu, men det är bara någonting med det. 

Det snackas också om Mattias Bjärsmyr som ska komma hem från Turkiet eller Grekland eller var han nu är. Om han kommer hem och spelar en eller två säsonger i blåvitt hade det varit fantastiskt. Det gäller för Marcus Berg, också.

Men den som jag allra helst skulle vilja se är Oscar Wendt som är vänsterback i Tyskland nu. Han skulle jag gärna vilja se i IFK Göteborg igen. Han är så jävla bra, bara. Enkelt. En annan grej är också Robin Söder – jag tror han vinner skytteligan.

Något som vore bra för IFK Göteborg är om huvudtränaren Poya Asbaghi fick med sig hela styrelsen att plocka ut sina favoriter. Det behöver inte vara Ronaldo. Men Poya har sån bra inställning och har gjort ett jättejobb så här långt. 

Jag tycker man fått ihop ett bra gäng och det ser riktigt bra ut för blåvitt. Framför allt med Jakob Johansson som kan styra upp hela skiten. Han har varit med en del och dessutom spelat utomlands. Jag tror han och Poya i kombination blir några dunderledare. 

Sen får man inte glömma om Torbjörn Nilsson hade varit kvar – då hade vi vunnit en hel del. 

Ha d' gott!