Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Jag ställer alltid upp för våra äldre när jag kan

Glenn Hysén var med och invigde en pub på ett äldreboende i Göteborg.
Foto: TOMMY HOLL/ TT NYHETSBYRÅN

Det är våra äldre som byggt upp det vi har nu, de har gjort ett megajobb.

Då får man se till att vara tacksam för det också.

Därför ställer jag alltid upp för de äldre när jag kan – som häromdagen då jag var med och invigde en ny pub på ett äldreboende i Göteborg.

Jag har nog varit med på typ tio liknande grejer de senaste åren. Inte invigt pubbar på äldreboenden alltså, men varit med och tjôtat med pensionärerna.

Den här gången var jag alltså med och invigde en pub. Och bara det är en push åt rätt håll tycker jag. Det var ett bibliotek tidigare och inget ont om de som läser, men även när man är mellan 70 och 100 år kan ju vara gött med en bira eller ett glas vin nån gång i veckan.

Varje gång man är på ett sånt ställe är allt bara så positivt. Alla är glada och småler, det är bara så härligt och jag tror att det kan underlätta ännu mer när man har en sån här pub.

Jag tycker att folk borde göra sånt här mer. Det räcker att man är där i nån timma och tjôtar lite med folk, i stället för att inte göra nånting. Det är kul och man märker att de blir glada.

Jag kan bara gå till mig själv, men om man sitter där dygnet runt händer det väl inte så mycket och då kan det vara bra att bryta av mönstret. Bara att det händer nåt, för de uppskattar det så mycket.

Sen är ju vissa friskare än andra, den ene av de boende där pubben invigdes tjôtade hela tiden. Vi drog historier mot varandra. Det var helt fantastiskt, den gubben var verkligen i gång.

Det verkar vara nya tag i äldrevården vilket jag tycker är väldigt bra. Bara för att man är lite äldre är det klart det kan vara gott med en bira ibland ändå. Och miljön också, att inte bara sitta på rummet.

De som sitter på hemmen nu är ju de som arbetat upp det vi har nu, de har gjort ett megajobb att se till att vi har det så bra som vi har det. Det är tack vare dem och då får man vara lite tacksam.

Personligen vet jag inte om vi tar hand om våra äldre tillräckligt mycket i Sverige, men när man är på de här hemmen är det inte så många utomstående där. Men jag ska inte säga att folk inte sköter om sina nära, jag hoppas verkligen att bekanta hälsar på.

För egen del är det klart att jag önskar att jag kunde hälsa på mina föräldrar lite oftare, det blir väl nån gång i veckan eller så.

Jag hjälper till när de behöver nåt och jag skulle gärna gjort det oftare, men i och med att jag inte har något sju till fyra-jobb utan flyger och far får jag ta det när tid finns.

Något dåligt samvete har jag dock inte. Jag hjälper till så gott jag kan.

Ha d' gott!